Publicitat
Societat · 8 de Setembre de 2009. 14:19h.

L'Avui denuncia "consum d'heroïna" a Barcelona

El diari mostra fotografies de gent punxant-se en el barri del Raval

L'Avui denuncia "consum d'heroïna" a Barcelona

Fotografia publicada per l'Avui (Jordi Pizarro)

El diari Avui ha realitzat un seguit de fotografies en les que demostra que en el barri del Raval no només s'hi practica la prostitució, sinó que també és habitual trobar-s'hi oxicòmans punxant-s’hi a la vista de tothom i nombroses xeringues usades tirades per terra. Un dels punts més problemàtics és la plaça on hi ha l’Escola Massana, els Jardins de Rubió i Lluch, explica el diari.

Durant aquest estiu un grup d'educadors del Centre Àmbit de Prevenció recollien les xeringues que troben tirades per terra i les intercanviaven amb els toxicòmans per d’altres de noves per evitar contagis, especialment d’hepatitis i de sida. “Encara recollim moltes xeringues utilitzades del carrer: unes quaranta, si comptem les que es troben durant els tres torns ”, ha explicat una d'aquests educadors al diari.

Un veí del carrer de Sant Pau lamenta que “la degradació no es pot suportar i és un greu problema d’higiene pública, tant per als infants com per a la gent gran. Sabem que no és un problema nou, però volem que s’hi trobi una solució, perquè ningú vol ni li agrada viure en un entorn degradat”, reclama.

Els veïns demanen que cada districte tingui la seva narcosala per evitar la concentració de toxicòmans a Ciutat Vella, com passa actualment. Barcelona en té cinc: una situada al costat de l’Hospital de la Vall d’Hebron, una altra a la Mina, el bus de la Zona Franca, la del Baluard a Drassanes, i la sala de venopunció de la Creu Roja del Raval.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Francesc, Barcelona, 08/09/2009 - 22:28

La notícia, Hug, és la degradació alramant de la ciutat. Alarmant i que, amb el cor a la mà, no m'acabo d'explicar

#2 Corona de Aragón, Güesca, 08/09/2009 - 17:18

Mejor sería que denunciara el choriceo de Bienes ajenos. Bienes de Aragón para Aragón, no al boicot al cava aragonés.

#1 Hug, Begur, 08/09/2009 - 15:12

On es la noticia?