Publicitat
Societat · 13 d'Agost de 2020. 13:44h.

Le Generalitat exclou la mascareta de les aules

Només serà obligatòria per moure's pel centre

Le Generalitat exclou la mascareta de les aules

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha presentat en roda de premsa el nou protocol de gestió preveu com actuar davant dels casos de covid-19 que es puguin produir a més de les mesures que s'hauran d'adoptar a les aules, on no serà obligatori dur la mascareta. Bargalló ha dit que el seu ús només serà obligatori per moure's pel centre: "s'entrarà i sortirà amb mascareta i es circularà amb mascareta".

Bargalló ha iniciat la roda de premsa deixant clar que aquest curs tindrà unes "característiques extraordinàries" pel context de pandèmia i que caldrà donar una "resposta" a l'"emergència pedagògica, social i comunitària en què ens trobem". El titular d'Educació ha basat el pla d'acció en tres punts -"detecció precoç, cerca activa i actuació clara i eficient"- i ha defensat que la prioritat del Govern és mantenir els centres oberts i, per això, si hi ha infeccions, la primera opció sempre serà l'aïllament dels grups vinculats als contagis.

Les línies generals del protocol, comencen per detectar si un alumne no es troba bé. Aleshores, l'escola es posarà en contacte amb el professional d'infermeria de referència, que decidirà si cal derivar-lo al CAP. Allà, el metge valorarà si el cas és sospitós de covid-19 i si cal fer-li una prova PCR. El grup estable de companys només s'aïllaran si surt positiu, per a la qual cosa s'avisarà la unitat epidemiològica. Llavors, entra en escena una altra figura cabdal a l'escola a partir del setembre: el gestor covid-19, que haurà d'accelerar el rastreig dels altres contactes.

El conseller ha explicat en aquest sentit que "en el cas que hi hagi un cas positiu en un grup estable, tots els alumnes del grup estable hauran de fer una quarantena de 14 dies". En canvi, "si hi ha dos casos positius de diferents grups estables d'un mateix edifici, tot aquell edifici haurà de fer una quarantena de 14 dies". "I a partir de dos casos positius de diferents grups, l'autoritat sanitària pot plantejar el tancament del centre", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Juan Jose García, Cunit, 16/08/2020 - 11:28

En Alemania,haciendolo bien,1.300 contagios en colegios el día del inicio.Aquí con ésta gente..5.000?

#4 Pep, Calafell, 13/08/2020 - 21:04

En el metro, tren, autobús, supermercado, calle o plaza, la mascarilla es obligatoria. Pero en un aula cerrada con 25 niños y sin distancia, no lo es. La mayoría son asintomáticos, imposible detectarlos. Y encima admiten que la prioridad del govern no es la salud, sino abrir las escuelas. Yo no llevaré a mis hijos al colegio ni loco

#3 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 13/08/2020 - 18:20

Suerte que ellos tienen a sus hijos estudiando en Suiza

verdad, Pilar?

#2 Kropotkin, Bic, 13/08/2020 - 18:14

Este pobre hombre no estaría mejor en el asilo... Jua, jua, jua,...

#1 jvcs, Barcelona, 13/08/2020 - 13:57

Parece que la estela vergés va a seguir en bargalló , como enfermen crios , habrá follon y gordo , querian poner una enfermera virtual de salut en cada centro , asi adivina adivinanza jugamos a averiguar quien va a caer .
Lamentable desgovern . Improvisar y rezar por no perder vots !