Publicitat
Societat · 6 d'Octubre de 2009. 09:30h.

Legionarios de Cristo a Collserola

L'Ajuntament de Barcelona aprova un col·legi ultrareligiós de 1.700 alumnes a Sarrià

Legionarios de Cristo a Collserola

El mapa de la nova escola

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat la construcció d'una escola per a 1.760 alumnes a la part alta de Sarrià, a tocar del parc de Collserola. El col·legi tindrà com a nom Cumbres de los Legionarios de Cristo, i estarà dirigit per aquesta ordre ultrareligiosa.

Els legionarios són en aquest moment objecte d'investigació per part de l'Església, després que el seu fundador, Marcial Maciel, fos acusat d'abusar sexualment de nens, fet que, segons la investigació, podria ser conegut per molts dels responsables de l'ordre.

La congregació, fundada el 1941, té com a missió "l'extensió del Regne cristià a la societat segons les exigències de la justícia i caritat cristianes, i en estreta col·laboració amb els Pastors i els programes pastorals de cada diòcesi". Els Legionarios de Cristo tenen centres a 22 països diferents.

La construcció d'aquesta escola, en una zona ja dominada pels col·legis i universitats privades, ha aixecat les protestes dels veïns dels carrers Pomaret, Plantada i Sant Pere Claver, que denuncien que "part de la parcel·la cau dins del futur Parc Natural de Collserola".

Aquests veïns no entenen "com el Departament de Medi Ambient i Habitatge no hi té res a dir d'un emplaçament situat en el Parc de Collserola, la meitat de la parcel·la es troba dintre els límits del futur Parc Natural".

També recorden que l'Ajuntament "va denegar aquest projecte al 2001 per motius de vialitat, mobilitat, i circulació entre d'altres; les condicions al 2009 no han canviat i per tant no s'entén com l'Ajuntament vol ara aprovar-ho".

És per aquest motiu que demanen "l'anulació d'aquest projecte del col·legi Cumbres de los Legionarios de Cristo que, per altra banda, són subjecte d'investigació en aquests moments pel bisbat espanyol que probablement n'intervindrà els béns entre els que es troben universitats i escoles".

Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#47 Martín Martínez Mart, Barcelona, 09/10/2009 - 20:44

El Parc de Collserola pot deixar de ser natural.

#46 Bon cop de falç!!, Sarriaville, 07/10/2009 - 14:47

caligulo, los proclericales como tú apoyaron el asesinato de decenas, centenares de miles de personas, intelctuales, trabajadores, etc. bendiciendo la Cruzada franquista contra la democracia ¿lo haríais hoy?

#45 ccc, bcn, 07/10/2009 - 09:39

imagino q com montilla porta als seus fills a l'elitista col·legi alemany, els de ciu i erc, i com no ragrupament, acabaran portant els seus fills a aquest col·legi mentre el proletariat pateix la escola pública

#44 Jaume, Taradell, 07/10/2009 - 08:44

S'ha de ser molt bèstia però sobretot molt ignorant per dir que és el mateix una escola com aquesta que una madrasa corànica. Déu meu on va aquest país...L'islam ja ha guanyat i entra amb força amb el recolzament dels resentits

#43 ramon, blanes, 06/10/2009 - 23:33

Aquest son la versió cristiana de l'integrisme islàmic. Amb aquest nom ja pagan.