Publicitat
Societat · 4 d'Agost de 2009. 20:52h.

L'embolic del Segarra-Garrigues

El conseller Llena "no dubta" que la Generalitat se'n sortirà malgrat l'ultimàtum de Brussel·les

L'embolic del Segarra-Garrigues

Acte d'inauguració de les obres del canal Segarra-Garrigues, el passat 5 de juliol

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha explicat en una entrevista a Els Matins d’Estiu a TV3 sobre el conflicte pel canal Segarra-Garrigues que s’està treballant amb la Comissió  Europea, que ha d’acceptar una proposta d’espais Zepa (Zones Especials de Protecció d’Aus) perquè Catalunya pugui adequar l’avaluació d’impacte a la nova situació.

“És un peix que es mossega la cua. Primer hem d’arreglar la proposta de Zepa, però perquè l’arreglem, Europa l’ha d’acceptar”, ha comentat Llena, que ha dit que tindran una trobada amb la Unió Europea al mes de setembre. Joaquim Llena “no dubta” que se’n sortiran, i ha sentenciat que “estic amoïnat, però treballant”.

Llena ja va viatjar el passat 10 de juliol a Brussel·les per a intentar arribar a un acord amb les autoritats comunitàries després que el Tribunal de Justícia de la UE va declarar il·legal part de l'obra el desembre del 2007 per no respectar la legislació comunitària sobre medi ambient i protecció de la natura. La UE considera que la transformació d'extenses àrees de secà en regadiu amenaça diverses espècies d'au protegides.

El viatge de Llena es va produir després de la inauguració, el passat 5 de juliol, de les obres per part del president de la Generalitat, José Montilla, que encara va enfurismar més les institucions comunitàries. De fet, la Comissió Europea va enviar uns dies després, el 22 de juliol, el dictamen final en el que acusava la Generalitat de no haver executat la sentència del Tribunal de Justícia de la UE que concloïa que les obres afectarien zones importants per a la protecció de les aus estepàries. Si l'Estat espanyol no dóna ara els passos necessaris per solucionar aquesta situació, la Comissió remetrà de nou el cas al Tribunal de Justícia i li sol·licitarà la imposició de sancions econòmiques.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Guillém de Varòic, Varòic, 05/08/2009 - 11:30

Colla d'incompetents!!...Cal que els fotem al carrer.