Publicitat
Societat · 17 d'Agost de 2011. 15:15h.

L'embolic dels ordinadors a les escoles

Els alumnes de primer d'ESO faran servir el projecte Rigau mentre que els de segon i tercer el de Maragall

L'embolic dels ordinadors a les escoles

Rigau, en una imatge d'arxiu

El Departament d'Ensenyament ha enviat una carta als instituts i escoles per explicar que a partir del curs vinent els amumnes de primer d'ESO faran servir el projecte Rigau mentre que els de segon i tercer el de Maragall.

El text posa de manifest que "l'aplicació del programa Educat 1x1 ha tingut diversos problemes referents a la conectivitat a l'aula, a les editorials, les EVAs, al propi dia a dia de treball a l'aula i a la dificultat que els alumnes han tingut alhora de preparar els exàmens amb els llibres digitals".

És per això, que la conselleria d'Ensenyament recomana als centres que els alumnes de 1er d'ESO s'ahereixin "al programa Educat 2.0 Modalitat B que consisteix en la compra d'ordinadors que seran propietat del centre i que es posaran a disposició dels alumnes quan cada professor ho consideri oportú en funció del desenvolupament del currículum de cada matèria".

En aquest sentit, afegeix que "els alumnes compraran els llibres de text en format paper tradicional i es compatibilitzaran els dos sistemes, tradicional i digital per a obtenir uns millors resultats d'aprenentatge".

D'altra banda, els alumnes de 2n i 3r d'ESO continuaran amb el programa 1x1 "degut a que els alumnes ja disposen d'ordinador portàtil". Tot i això, els alumnes també "compraran els llibres de els assignatures en format paper tradicional i es compatibilitzaran els dos sistemes".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 jajjaaaaaa, barcelona, 18/08/2011 - 11:05

Darle educacion a gente del OPUS..este es el problema aparte de incompetente...rRgau dimision

#5 Terraxa, Terrassa, 17/08/2011 - 23:19

Per què no deixen de jugar amb l'educació dels nostres fills? El que cal són més aules d''ordinadors i no pas uns portàtils limitats, de pantalla de 10 polzades i febles com tots els portàtils. Aules d''ordinadors i més disciplina.

#4 Cornellanenc, Cornellà, 17/08/2011 - 20:02

Per això Ensenyament, ens obliga a aprovar a quasi tothom a 4t d'ESO, amb gent fins amb 5, 6, 7 o 8 suspesos, que se'ls ha d'aprovar. Compareu la selectivitat d'uns curs 1982-83 amb una d'actual i veureu la baixa de nivell.

#3 Cornellanenc, Cornellà, 17/08/2011 - 19:59

El BUP-COU/FP era millor que el sistema actual, perquè permetia oferir a cadascú el que necessitava. Ho dic per experiència: veig els alumnes de Batxillerat mal preparats, per sota del nivell COU; i els que haurien de fer FP avorrint-se o no deixant estudiar als altres.

#2 Cornellanenc, Cornellà, 17/08/2011 - 19:57

En els darrers 20 anys, el Monisteri d'Educació i ací Ensenyament fan massa invents i poc contrastats, ja que la LOGSE, l'ESO i la LOE la van cagar. I ara, com que no ho volem reconèixer, ho segueixen fent.