Publicitat
Societat · 18 d'Agost de 2010. 15:55h.

L'enganyifa de la grip nova

Un responsable mèdic admet que la compra de vacunes va ser "fallida"

L'enganyifa de la grip nova

Passatgers arriben de Mèxic a l'aeroport de Barcelona amb mascareta per por a contagiar-se de la grip nova

El cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha assegurat en declaracions a COMRàdio que la compra massiva de vacunes contra la grip nova l’any passat va ser una “assegurança” necessària per fer front a l’extensió d’un nou tipus de grip que es preveia més dura del que va ser finalment: “No hem utilitzat l’assegurança, però la teníem i ara l’hem de tornar”, ha confirmat en relació amb les dosis de la vacuna que seran destruïdes.

Tot i això, l’epidemiòleg considera que “hem fet una inversió que ha resultat fallida des del punt de vista d’utilització, però que jo repetiria en qualsevol cas”. Fent un símil amb la preparació d’un viatge en cotxe, el metge ha parlat de la hipòtesi d’una situació en què no s’hagués actuat per prevenir l’epidèmia: “No sabem el que passarà, i per si de cas no comprem res. No comprem roda de recanvi, no comprem salvavides, no comprem res... i si punxem? Mala sort”.
 
Tot i reconèixer “que aquesta és una opinió que pot no ser compartida per molta gent”, Trilla ha defensat que quan el ministeri de Sanitat va decidir l’adquisició massiva de vacunes ho feia assumint la possibilitat que arribés una important epidèmia.

Tot i això, de la població que necessitava la vacuna per motius de risc i que suposava un 20% del total, només la meitat va demanar que li fos subministrada. En relació amb la propera campanya de vacunació contra la grip, ha estat optimista:“Esperem que els casos s’ajustin a una temporada normal”, tenint en compte que alguns pacients ja van passar l’any passat la malaltia o ja es van vacunar.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Verdaguer, Barna, 19/08/2010 - 22:05

http://www.vocesdelperiodista.com.mx/index.php?option=com_content

#2 víctor, bcn, 18/08/2010 - 16:30

El quit de la qüestió està aquí: "...es preveia més dura del que va ser finalment." Qui la preveia mortífera i perquè? Quan la Teresa Forcades va denunciar valentament la campanya d'interessos tothom s'hi va tirar a sobre o la va menysprear!

#1 Ramon, Manresa, 18/08/2010 - 16:15

Una epidemia per a la que va caldre retocar la definicio d'epidèmia, que va matar menys gent que la grip "normal" un any "normal", que va ser declarada i "alguns" laboratoris ja tenien la vacuna, que no era segura però com era una emergencia ...