Publicitat
Societat · 11 de Febrer de 2014. 13:46h.

L'entrepà del botifler

El Born Centre Cultural en ven un fet de "morcilla" amb escalivada

L'entrepà del botifler

Una imatge de l'entrepà botifler

Un entrepà del botifler, fet de "morcilla i escalivada". Aquesta és una de les opcions gastronòmiques que ofereix el restaurant de El Born Centre Cultural. La carta de l’establiment, que gestiona l’empresa catalana Moritz, presenta una sèrie de plats que porten noms històrics relacionats amb els fets de 1714.

El menú de l’espai gastronòmic convida a degustar els plats “entre batalla i batalla” i amb el lema “a la guerra”, i s’ofereixen diverses tapes i entrepans que fan referència a la denominació ‘botifler’ que s’utilitzava per referir-se a les persones considerades traïdores a Catalunya. A la carta en castellà aquest plat rep el nom de "felipisimo". A banda d'aquest entrepà, també hi ha l'anomenat del Conseller i el de la Virreina.

En l’apartat de tapes es pot trobar la ‘bomba de la Barceloneta’, amb un text que explica que “és la tapa per excel·lència de la ciutat. I convé no oblidar que Barcelona ha estat bombardejada en moltes ocasions”, s'afegeix.

Hi ha diversos plats que han estat batejats amb noms de personatges històrics com el ‘platillo dels menuts de Felip V’, el ‘platillo d’en Rafael  Casanova’ o bé el ‘platillo del mal d’Almansa’, en referència a la batalla que va tenir lloc el 25 d’abril de 1707 quan les tropes de Felip V va derrotar les de l’arxiduc Carles d’Àustria.

Finalment, els amants dels dolços també tenen l’opció de triar algunes pastes com els ‘xuixos’ anomenats ‘canons’, que tal com defineix la carta de l’espai gastronòmic són “uns cilindres de pasta de full que recorden els canons que van ser protagonistes de la confrontació”. Uns dolços i salats “ideals per resistir el setge”, apunta la carta del restaurant.

Publicitat
Publicitat

67 Comentaris

Publicitat
#42 Calimero, Barcelona, 12/02/2014 - 19:58

Bocadillo Independencia: No hay! jaja ja

#41 Calimero, Barcelona, 12/02/2014 - 19:35

Bocadillo Consulta: Pan de payés relleno de tinta de sepia como alegoría a lo negro que lo tienen, ralladura de prozac "para aguantar la depresión", tila,manzanila y pasiflora, ciruelas para aflojar el esteñimiento, decorado con con finas hierbas de cannabis sativa y maridado con calimocho.

#39 Quin fàstic , Follalona, 12/02/2014 - 10:22

Sembla un vòmit de turista de follalona abans de tornar pujar a l'aviò després de una nit de ball, sexe i ... O bé un vòmit d'algù de CUP després d'una nit de "botellón" amb el fons reivindicatiu de "la guerra" per l'indepe de CAT o del capitalisme o de... es igual la questió es la festa a FOLLAL

#38 palker, borregolandia, 12/02/2014 - 09:01

Huevos, noto a faltar un alimento esencial en la cadena alimentaria, los huevos. ¿será porque en aquella época no hubo?, si creo que si que es lo que faltó, huevos y mala leche...

#36 Pere, Lleida, 12/02/2014 - 00:44

Seguim amb l'entrepà de xoriço amb barretina. Grans comensals: Javier Lugo, Ferrán Civil, Isidre Masalles, Manuel Toro, Jaume Torramadé, Mar Puig, Robert Fauria, Pere Compte, Joan Aymerich, Estanis Felip, Ignasi Farreres, Carlos Manté, Ángel Fernández, Jordi Planasdemunt, Fidel Pallerols,...

#36.1 Xipolleig, Barcelona, 12/02/2014 - 11:02

I de tots aquets quants són independentistes ?. Veient el llistat, alguns d'aquests,la majoria, estan comodíssims en una Catalunya espanyola, igual que tu