Publicitat
Societat · 8 de Juliol de 2015. 19:18h.

Leopoldo Rodés mor d'accident

L'empresari estava vinculat al Liceu, el MACBA, el RACC i Abertis

Leopoldo Rodés mor d'accident

Rodés, en una imatge d'arxiu (Foto: IQS)

L’empresari i advocat català Leopoldo Rodés, considerat un dels impulsors dels Jocs Olímpics de Barcelona, ha mort aquest dimecres als 80 anys en un accident de trànsit. Rodés, que també era el president del Consell Assessor Internacional d’Abertis, va ser guardonat l’any 2012 amb la Medalla d’Or al Mèrit Cívic de la Ciutat de Barcelona en reconeixement pel seu paper fonamental en l´èxit dels JJOO.

I és que va presidir el Comitè de la Candidatura dels Jocs Olímpics i, al 1986, va entrar a formar part del Comitè Executiu de Barcelona 92. L’advocat va ser condecorat per la seva contribució a la consecució dels Jocs Olímpics de 1992 a la ciutat de Barcelona amb la seva tasca com a impulsor de la implicació de la societat civil i empresarial en l’esdeveniment, així com per la seva aportació al desenvolupament de la Olimpíada Cultural.

Leopoldo Rodés, també Creu de Sant Jordi, va tenir una amplia vinculació amb la ciutat de Barcelona des de diferents àmbits i institucions, ja que també va ser president de la Mútua Asepeyo, president de la Fundació MCBA, president del Patronat de la Universitat Ramon Llull, vicepresident del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), membre del Consell de Mecenatge del Gran Teatre del Liceu, de la Comissió Executiva de la Fundació de l’Orfeó Català-Palau de la Música Catalana i del Consell del Foro Iberoamérica.

Entre 2005 i 2013 va formar part del Consell d'Administració d’Abertis. L'any 2013 es va incorporar en qualitat de president al Consell Assessor Internacional de la companyia, des del qual, segons l’empresa va dur a terme “una intensa tasca d'assessorament al Consell d'Administració i a l'alta direcció del Grup costat d'altres professionals de reconegut prestigi internacional”.

Organitzacions com Abertis, l’Ajuntament de Barcelona i formacions polítiques ja han expressat el seu condol per la mort de Rodés. “La seva contribució ha ajudat decididament a construir i enfortir un teixit cultural i associatiu català sòlid, dinàmic i innovador”, ha destacat la diputada de CDC Àngels Ponsa.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Ramon, Barcelona, 10/07/2015 - 12:40

Cada dia mora molta gent hi no fem tanta propaganda .Será el mes ric del cementiri.descansin en pau TOTS.

#3.1 A, Badalona, 10/07/2015 - 14:34

Ramon, escrius igual de malament que en Josep Pagès, i per dir les mateixes coses. No tindràs un transtorn de personalitat?

#2 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU, SÓC DEL VALLES , UN DE SOL NO DOS , 10/07/2015 - 08:29

Ja moltes pero moltes persones que moren casi cada setmana de accidents de Trànsit i ningu publica elseu nom JO Nomes dic DESCANSIN TOTES EN PAU Un con mortes totes son iguales .NO Tots els empresaris son tan bones persones per culpa dels empresaris tenin tan ATUR .. La mort fa tots iguals

#1 llpv, cat, 09/07/2015 - 11:05

Aquests titular és de primer de becari no?, ningú no es mort d'accident. Si de cas en un accident.