Publicitat
Societat · 20 de Setembre de 2021. 09:31h.

L'erosió dels Mossos

La culpa és dels "comandaments" i de "filòsofs-contertulians", segons un sindicat

L'erosió dels Mossos

El sindicat independent dels mossos Uspac ha denunciat "el triomf del caos" després que agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local van haver de fugir corrents aquest dissabte a la nit durant la Festa Major de Tiana, Barcelona; i ha culpat els "comandaments" i els "filòsofs-contertulians" perquè, segons el sindicat, ofereixen versions "esbiaixades, interessades, hipòcrites, mentideres".

Uspac exposa que els comandaments, "molts dels quals no han fet un detingut en la vida, no s'han vist mai intervenint en una baralla tumultuària, no han hagut de patir en 25 anys de carrera professional ni un insult, ni una agressió". "Aquests, qui ens han de defensar, ens diran que és la nostra feina, que és 'el què hi ha', que ells ja han informat la 'regió' i que no poden fer més", lamenta. "Potser si es dignessin a posar-se l'uniforme i treballar un cap de setmana en el torn de nit, els seus arguments serien més sòlids i la seva actitud en defensar-nos, més vehement", assenyala.

El col·lectiu a més critica "aquells que parlen d'aquesta problemàtica als mitjans de comunicació" i els qualifica d'"autèntics professionals de la hipocresia, que formen part d'aquella estirp de comandaments carregats de galons i medalles, que no han patrullat ni un sol dia, però diuen haver-ho fet en èpoques pretèrites on, per cert, els Mossos no teníem competències".

També carrega contra els "filòsofs-contertulians de programes de televisió i ràdio", que considera "autèntics manipuladors de l'opinió pública, que de l'anècdota en fan notícia, sobretot quan aquesta és quelcom que perjudica la imatge de la policia".

"Uns autoproclamats gurus de la veritat, acompanyats del seu equip d'opinadors/es que des dels seus faristols van repartint càtedres en relació amb qualsevol tema, però quan es tracta de criticar l'actuació de la policia, les eleven a categoria de dogma. Aquests 'semidéus' no tenen aturador, perquè tristament ningú, ni comandaments ni polítics, tenen el valor de dir les coses tal com són", sentencia.

Uspac, a més, lamenta que les imatges de Tiana mostren "la pèrdua del principi d'autoritat, l'incompliment sistemàtic de la llei, la vulneració total a les normes més elementals de convivència, l'exaltació del que és immoral" i recorda que el sindicat ja havia advertit que aquestes actituds "s'havien instaurat en la nostra societat com quelcom natural, acceptat, tolerat i fins i tot justificat per alguns sectors".

"Quan tots aquests que avui menystenen la nostra feina i sentin la por esmunyint-se per les seves portes, aleshores exigiran la màxima celeritat de la policia en solucionar el problema i ens preguntaran de manera inquisitiva perquè no havíem fet res abans. Hipòcrites", conclou.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#29 FRAN BCN, Bcn, 21/09/2021 - 10:08

Els pitjors són CUP, els seus satélits, i els palmeros i opinadors afins...

#28 Fran, Badalona, 20/09/2021 - 20:12

Enhorabuena Srs políticos por la generación que han creado de lo "políticamente correcto" sólo para lo que les interesa. Enhorabuena padres por la educación que le han dado a sus hijos. Estarán orgullosos. Enhorabuena profesores que sólo se acuerdan de la policía cuando les pegan a Uds. para el resto no hacen falta porque son fascistas.

#27 joan, manresa, 20/09/2021 - 16:47

El Casal, amb un petit afegitó..----El nostre últim comentari no sa publicat....,sa suprimit...,era tot correcte sense cap insult, pro amb de realisme ...,mirarem de resumir-ho.----Demanem la "DIMISSIO DEL CONSELLER ELENA"...,devant d'aquets fets i per dignitat política i personal, no es pot estar al devant d'un escar-ni tant gran per els Mossos.

#26 Jvcs, Barcelona, 20/09/2021 - 15:16

La jugada se ve venir ,desmantelar un cuerpo policial en la abulia ,es decir desmotivar y que miren para otro lado , asi la rebelión de las cups y arranes en campo lliure .
Jugar a soldaditos les va a salir muy mal aviso , el estado no se va a quedar de brazos cruzados los mossos pueden acabar bajo control del estado central !

#25 Sergi Sergio, Barcelona, 20/09/2021 - 14:27

Es lo que tiene estar "gobernados" por el triunvirato Junts+ERC+CUP, ala, a disfrutarlos.