Publicitat
Societat · 3 de Juny de 2020. 16:58h.

Les administracions es resignen a la pèrdua de Nissan

Ni tan sols demanen parlar amb la multinacional

Les administracions es resignen a la pèrdua de Nissan

Treballadors de Nissan en una manifestació (Foto: Matias Chiofalo)

Les administracions han acordat juntament amb sindicats i patronal un comunicat de mínims sobre Nissan en el qual es limiten a "reiterar la viabilitat de les plantes" i a "insistir a aconseguir mantenir l'activitat de Nissan". El comunicat, però, no reclama iniciar converses amb la multinacional japonesa, malgrat que reafirma "el suport tant a treballadors directes de Nissan com als de les empreses auxiliars". En el seu lloc, només insta a l'empresa japonesa a "complir amb la seva responsabilitat social amb el territori".

El text es va acordar entre l'Estat, la Generalitat, administracions locals i agents socials després d'una reunió telemàtica presidida per la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme Reyes Maroto i pretén fer un front comú en defensa de les tres plantes de Nissan: la de la Zona Franca de Barcelona, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca.

El document signat reclama "reforçar la unitat d'acció en les pròximes setmanes, amb l'objectiu d'instar a l'empresa japonesa a complir amb la seva responsabilitat social amb el territori que l'ha acollit durant quaranta anys".

El text també reitera "la viabilitat de les plantes de Nissan a través del pla elaborat pel Ministeri d'Indústria i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona". Administracions, sindicats i patronal fan una crida a "insistir a aconseguir mantenir l'activitat de Nissan i del parc de proveïdors".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 a quien corresponda, Barcelona, 04/06/2020 - 10:29

¿Cuántos indepes habrán dentro de los afectados de Nissan ? Espero que tengan una larga reflexión...

#1 Jorge, Reus, 04/06/2020 - 07:35

Si no nos gusta el capitalismo, la economia de mercado, mejor no haber liquidado el INI.