Publicitat
Societat · 26 de Juny de 2013. 14:48h.

Les Cambres marquen distància

Catalunya ha de continuar a la UE i el procés ha de ser legal

Les Cambres marquen distància

Miquel Valls, en una imatge d'arxiu

El Consell de Cambres de Catalunya, que s'ha adherit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, considera que "cal respectar la voluntat majoritària del poble català", però tenint en compte "els escenaris econòmics que es derivin d’aquesta decisió". En aquests sentit, asseguren que "Catalunya ha de continuar a la Unió Europea (UE)".

El Consell, que integra el conjunt de les tretze cambres catalanes, representatives de tot el teixit empresarial català, manifesta que "cal obrir un procés amb plenes garanties legals i amb un resultat vinculant i reconegut per totes les institucions". Així, reclamen "obrir un diàleg serè amb l’Estat, tot i les dificultats".

En aquests termes s’ha manifestat el president del Consell, Miquel Valls, en el decurs de la reunió constituent del Pacte Nacional al Parlament de Catalunya. Valls ha considerat que en el procés cal tenir molt en compte els condicionants econòmics.

En aquest sentit, considera que com a institució representativa de tot el teixit empresarial català "la qüestió no és si una Catalunya amb Estat propi seria o no viable econòmicament, sinó si les oportunitats derivades del canvi d’estatus compensarien les contingències".

Valls creu que la resposta dependrà de com es gestioni el procés de Catalunya i de fins a quin punt aquest servirà per facilitar una integració més efectiva de l’economia catalana en el context mundial, en comparació amb la situació actual.

Les cambres consideren que els petits països poden ser tan viables econòmicament com els grans, sempre i quan "el grau d’internacionalització i integració amb altres economies sigui proporcionalment superior".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#10 BEJOTA, bcn, 28/06/2013 - 20:41

Las cámaras de comercio catalanas han advertido del riesgo de desinversión que puede provocar el proceso de transición nacional que ha impulsado el presidente catalán Artur Mas.

#9 lluis, barcelona, 28/06/2013 - 19:27

¿ A quien representan estos de las camaras?. ¿Quienes los eligen?. ¿Por que se autodenominan representantes del empresariado?.
Cuando hagan elecciones decentes en la que cada empresa tenga un voto podrán hablar en nombre del empresariado.

#8 FredericRoig, Catalunya, 28/06/2013 - 18:53

Acabo. Les persones compren Porsche, Iboprufeno, Apple, Custo, Fanta, Aspirina, etc., etc. Perquè ho necessiten, perquè és bo, perquè funciona. L'economia catalana anirà bé en la mesura que fem les coses bé. Ni collonades de viabilitats, integracions, internacionalitzacions, etc., etc. No maregem!

#7 FredericRoig, Catalunya, 28/06/2013 - 18:48

Els empresaris que s'ocupin de la seva feina. De crear empreses competitives. De modernitzar les velles. D'obrir-se al món. De pagar bons salaris. D'escoltar treballadors amb idees. D'abolir els privilegis dels quatre llepaculs. De gastar-se calerons amb I D. De no estalviar per fer les coses bé.

#6 FredericRoig, Catalunya, 28/06/2013 - 18:43

Catalunya estarà on decideixin els catalans. Dins o fóra d'Europa. El procés serà legal en la mesura que ho decideixin els catalans, malgrat sigui la DUI. La sobirania recau en l'individu i aquest, la deixa, o no, a l'Estat. Aquest és l'error del Estado Constitucional Único Grande Libre Indivisible