Publicitat
Societat · 4 de Febrer de 2016. 17:46h.

Les campanades de la discòrdia

El Síndic reocmana abaixar el toc nocturn de les campanes

Les campanades de la discòrdia

Rafael Ribó, en una imatge d'arxiu

El Síndic de Greuges ha recomanant als ajuntaments de catorze localitats que preguin les mesures necessàries per evitar que el toc de les campanes pertorbin el son dels veïns de la població i es respecti, així, el dret al descans.

Tot i que el toc de les campanes de les esglésies és una pràctica tradicional, que va més enllà de l'àmbit religiós, el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha avisat que “la Llei de protecció contra la contaminació acústica no la preveu com una excepció o com un fenomen no subjecte al compliment de la normativa”. 

El Sindic de Greuges ha subratllat que aquest principi està reforçat per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que legitima la supressió del toc en horari nocturn.

La institució ja s’ha adreçat als consistori de Tordera, Barcelona, Palafolls, Montesquiu, Garidells, el Papiol, Torroellà de Fluvià, Sant Just Desevern, Sant Esteve Sesrovires, Arenys de Mar, Rabós, Castellfollit de Riubregós, Falset i Olesa de Bonesvalls.

De moment, l’Ajuntament de Garidells ha silenciat la gravació que simula el toc de les campanes en horari nocturn. D’altres, com el de Sant Just Desvern i Rabós, n’han reduït la freqüència i han eliminat quarts i repics, o bé n’han rebaixat la intensitat de les campanes, com és el cas de Sant Esteve Sesrovires.

El Síndic considera que el primer que cal fer és objectivar les molèsties i mesurar l'impacte acústic des dels habitatges afectats  per tenir un coneixement real del valor de la intensitat sonora. També proposa que es faci un treball de diàleg, participació i informació entre la població per assolir la màxima legitimació i acceptació de les mesures que es puguin acordar.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#17 Tics professionals, Bcn, 05/02/2016 - 22:02

D'alló més normal. Aquest Sr. de tan tocar-se els pebrots ha conclòs que els tocs de campanes han de ser regulats amb horaris com ara els del seu despatx.

#16 pere, barcelona, 05/02/2016 - 14:55

O____. Per l'amor de deu!!!. Ja n'hia prou. Però quant ens consta aquet element?. Quin sou te?. Se'l ha abaixat?.
A qui pugui ajudar-me:
- Amb el sou d'aquest home, quan podriem escurçar les llistes d'espera?
- Que ha aconseguit els darrer 10 anys?
TOTALMENT PRESCINDIBLE.

#15 Javier, Girona, 05/02/2016 - 04:55

Al menos que Ribó sirva para algo, para servir a todos los catalanes y no para ser correa de transmision del nacionalismo identitario en el poder o ultimamente del independentismo, teniendo de nº 2 a un buen "pájaro", el que ahora es presidente de la ANC.

#14 Carlos Gomez, Bcn, 04/02/2016 - 22:51

Una altre del que no hi ha manera que dexi de fer pais d´una vegada.
Es clar que per 130.000 es molt lloable i comprensible que estimi tan Ctalunya, caixa del seu cor.

#13 Capitán España, Aldeamayor de San Pancracio, 04/02/2016 - 22:34

Dentro de poco no existirá ese problema...En las poblaciones catalanas hacia el 2030 oiremos por altavoces 5 veces al dia la llamada al rezo del muecin...."Allaaaaaahhhh uh Akbaaar" !!!!!!!