Publicitat
Societat · 1 de Juliol de 2021. 20:19h.

"Les coses s'han fet malament amb els indults"

Jordi Canal, historiador: "Seguiran amb la matraca"

"Les coses s'han fet malament amb els indults"

L'historiador Jordi Canal, que publica el llibre "25 de Julio de 1992. La vuleta al mundo de España", afirma en una entrevista al canal de youtube de Xavier Rius que "les coses s'han fet malament amb els indults".

"Ni és el moment ni es donen les circumstàncies. La figura de l'indult té la seva cabuda en el marc legal. El que passa és que per als indults han de concórrer algunes circumstàncies. Puc entendre que per al govern socialista s’hagi embarcat perquè per seguir en la lesgislatura necessita als seus socis", sosté."Puc entendre que Sánchez vulgui fer un acte de generositat, encara que em sembla molt ingenu, perquè creuen que des de l'altre costat es cedirà, i jo no ho crec, més aviat tot el contrari. Només cal veure l'aquelarre independentista a la sortida de la presó”, exposa.

"Per a que els indults tinguin un sentit hi ha d'haver no diria penediment però sí un cert reconeixement que les coses s'han fet malament", argumenta Canal, a més de recordar que "s'ha fracturat la societat catalana".

"S'han comès accions molt antidemocràtiques, com els plens el 6 i 7 de setembre, s'ha enganyat a la gent, hi ha hagut violència per molt que diguin que no. D'això no hi ha hagut un reconeixement de culpa", subratlla.

"Els indults són incompatibles amb el 'tornarem a fer-ho'", defensa l'historiador, a més de considerar aquests indults "el gran error de l'esquerra des de la Transició: creure que els nacionalistes, ara independentistes, poden ser lleials amb l'Estat. No li veig sentit als indults", ha sentenciat.

"Els indults és donar-los la possibilitat de tornar-ho a fer. No ho faran de la mateixa manera, alguna cosa han après. Però seguiran amb la matraca i disposen de tots els mitjans: el control de la televisió pública, el control de l'ensenyament, els funcionaris, diners per repartir a l'exterior o una llei electoral que els afavoreix", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#18 manuel, terrassa, 04/07/2021 - 11:11

Els indults els han fet per tapar les vergonyes davant d'Europa ara que tenen que rebre calés. No entenc l'obstinació a que no siguem independents=sobirans això només es pot evitar amb violència, sempre entre comunitats que es respectin hi ha acords i dependències, el problema es que la manera de fer dels espanyols no és bona per nosaltres .

#17 Perico, Matadepera, 02/07/2021 - 11:29

Y digo más recursos porque Su Sanchidad, con Iceta de copiloto, va a darles mucho más dinero y más competencias, algunas seguramente críticas (¿Justicia?) y desde luego, desde el momento mismo de su concesión, ya irrecuperables. Véase, como anticipo, el control de las aguas territoriales cedido a los Mossos.

#16 Perico, Matadepera, 02/07/2021 - 11:25

Como bien dice Canal, los indultos son contraproducentes porque seguirán con la matraca (que es lo que realmente da sentido a su pobre existencia y pasta para mantenerla a todo trapo), pero ahora en mejores condiciones: más envalentonados, con mayores recursos y, sobre todo, legitimados por el sanchismo gobernante.

#15 electra, Barcelona, 02/07/2021 - 08:43

Però la gent ja ens comencem a cansar de la cantarella i d'en Puigdemón i de l poca personalitat dels JxCat i d'ERC, Sempre han d'anar a veure al fugat?

#14 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 02/07/2021 - 00:05

Los indultados volverán a hacerlo y Sánchez volverá a indultarlos ¡A no ser que los constitucionalistas acaben de una vez con este cuento de nunca acabar!

#14.1 recordad 6 y 7 de septiembre, 2023 = 1936 ?, 02/07/2021 - 09:01

qué son "los constitucionalistas"? lo digo en serio, porque la verdad es que PSOE y PP son responsables en gran medida de la situación actual con su apoyo al secesionismo catalán a cambio de sus votos en el Parlamento nacional; sin Aznar y Zapatero en Madrid y Maragall aquí el secesionismo no habría llegado hasta donde ha llegado

#14.2 Luigi., Barcino, 02/07/2021 - 11:52

En el Congreso solamente deberían tener representación los partidos de ámbito nacional.
Habría que reformar el Senado, para convertirlo en una verdadera cámara de representación territorial.