Publicitat
Societat · 12 de Febrer de 2017. 09:36h.

Les crítiques d'Évole encenen ERC

Rèpliques de Bassa, Rufián, Llach, Amorós, Solé i Reyes després que el periodista denunciés la "incapacitat política" amb els refugiats

El periodista Jordi Évole ha carregat contra la llotja d'autoritats en el discurs que ha fet durant el concert a favor dels refugiats i ha dit que "crec sincerament que en un concert com aquest no hi hauria d'haver reservat una llotja per a les autoritats, perquè l'única autoritat la teniu la gent".

"Autoritats, penseu que el que esteu aplaudint des de la llotja també neix de la vostra incapacitat política per resoldre aquest problema i sabem -ha afegit- que alguns de vosaltres lluiteu per aconseguir que això no sigui així, però altres us refugieu i dieu que és un problema de competències". "Jo crec que aquest no és només un problema de competències. És un problema d'incompetències", ha reblat.

Aquests comentaris han molestat alguns membres del Govern, de Junts pel Sí i d'Esquerra, que han mostrat la seva disconformitat a Twitter. El diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha estat el més contundent i ha dit que "tant de bo alguns fossin tan valents amb una llotja de Ferraz o de Vistalegre com ho són amb una llotja del Sant Jordi". El portaveu d'ERC a Madrid ha retret al periodista que consideri que "aquí hi hagi un govern demanant acollir i un altre que ho impedeix no és un problema de competències".

La consellera de la Presidència, Neus Munté, que no ha anat al concert, ha escrit un tuit després del discurs d'Évole per expressar que "hi ha governs inactius davant la situació de les persones refugiades, però aquí, Govern, ajuntaments i entitats treballem, acollim i seguim".

La consellera de Benestar i Família, Dolors Bassa, li ha replicat que "estem al Palau Sant Jordi perquè el Govern vol acollir! Per això, pla català de refugi". "Des de voluntari per ser mentor", ha afegit Bassa, que li ha preguntat a Jordi Évole si tot això "no va de competències" i ha apuntat que "l'asil només el poden donar els estats. Per això volem ser estat".

El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, ha explicat al periodista que han anat al concert "perquè ens hi han convidat i perquè volem acollir" i ha remarcat que "no és al mateix sac qui combat la xenofòbia i qui la practica".

 

El diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach, ha recordat al periodista que a Catalunya "per l'esforç de la Generalitat, ajuntament, entitats i sobretot de la gent, ja fa setmanes que podem acollir" i ha remarcat que "estem preparats per acollir més de 1.200 persones, amb 745 pisos i 450 equipaments residencials i l'Estat ho impedeix".

El cantautor li ha retret la "frase enginyosa" que va ser "tant aplaudida com fallida perquè la Generalitat, 45 municipis i els més de 1.200 mentors no la mereixien". "Des de l'estima Jordi Évole, t'ofereixo una frase més ajustada. Si no vols incompetència, guanya't la independència. Salut, sort i feina", ha conclòs.

L'eurodiputat d'ERC, Jordi Solé, ha manifestat al periodista que "no és incompetència, és no ser estat i li ha preguntat si "ens ajudes a canviar-ho?". El diputat de Junts pel Sí, Eduardo, Reyes, li ha exposat que "això no va de competències, va de decidir si és, o no és, casa nostra".

Jordi Évole, durant el discurs

49 Comentaris

Publicitat
#37 Lo Tremendo, La Figuera, 13/02/2017 - 19:02

Evole, te contesto un poco tarde, pero me parece evidente. Y tú, cuantos acogiste y transportaste cuando hiciste el reportaje?. Era un problema de competencias o incompetencias? Tal vez de incapacidad? De pasta? de burocracia? de permisos? o del palco de la televisión?

#36 Carlos Gomez, si la roindat mates...., 13/02/2017 - 13:12

Tambe acolliran als nens de la cola o ells no ?

#35 Alejandro, Barcelona, 13/02/2017 - 12:02

Jordi, tranquilo y adelante que, son pocos y cobardes. ¡¡En hora buena por la vuelta de Salvados, que no me pierdo ni uno!

#34 oscar, barcelona, 13/02/2017 - 09:07

No ets tu Evole, el primer incompetent que no vol la independencia de Catalunya? Doncs llavors tanca la boca i segueix disfrutant del que fa la teva estimada Espanya.. altres ja pensem en marxar..

#33 El nenggg de la estelá, Bcn, 13/02/2017 - 07:22

La Generalitat y esas autoridades han pedido acoger a 300 personas, pero los ves a todas horas haciendo marketing con el sufrimiento ajeno y la independencia, que rima con Lluís Llach, menudo sinvergüenza!