Publicitat
Societat · 10 de Febrer de 2020. 18:04h.

Les dues cares de l’okupació

La propietària del pis llogat per un avi de 92 anys assegura que té cinc immobles

Les dues cares de l’okupació

Rosa Maria Balagueró, coopropietària de l'immoble

La coopropietaria del pis on viu de lloguer en Cinto, un veí de 92 anys del barri barcelonès del Clot, ha assegurat aquest dilluns en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio que l’inquilí s’ha endarrerit en els pagaments del lloguer “perquè vol”.

“Aquest senyor no paga perquè no vol, no perquè no pugui”, ha afirmat Rosa Maria Balagueró, qui va comprar el pis l’any 1994 amb el seu exmarit. La coopropietària de l’immoble explicat que “aquest senyor ha tingut un edifici de propietat amb cinc pisos i un local. Se'l va vendre l'any passat per 400.000 euros, té diners”.

Balagueró també ha declarat que no ha pogut actualitzar-li el lloguer de renta antiga, perquè “quan l’hi vaig dir, em va dir que no perquè no tenia recursos”. “El que jo no sabia, quan vaig comprar el pis el 1994, és que tenia tot el que tenia”, ha insistir la coopropietaria. A més, ha ressaltat que en els darrers ans feia els pagaments amb retards.

Cinto, que paga un lloguer de 263 euros mensuals, havia de ser desnonat aquest dimarts per impagament d’una mensualitat, però el titular del jutjat de primera instància 38 de Barcelona ha suspès el desnonament. L’home viu en el pis des de la dècada de 1930. Ara, amb 92 anys, hi viu sol i té una discapacitat del 75% i una dependència de grau 2.

El seu cas s’ha fet viral a les xarxes socials. L’Observatori d’Habitatge i Turisme del Clot-Camp de l’Arpa ha difós un vídeo del Cinto explicant que “em vull quedar aquí perquè és la meva vida, i ja està”.

El Govern de la Generalitat, de la seva banda, ha demanat aquest dilluns als òrgans judicials que “se suspengui l'execució del desnonament”. També havia un requeriment de l’Oficina de l’Alt Comissionat per als Drets Humans de les Nacions Unides sol·licitant l’aturada dels desnonament.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Joan Carles, Barcelona, 11/02/2020 - 08:36

L'any 36 els separatistes van fer costat als anarquistes.Avui fan costat als antisistema, als okupes, als proetarres, etc.
Tot per la pàtria?

#3 Lloguers, Barcelona, 11/02/2020 - 00:38

La Generalitat, fa uns anys, li va donar la creu de SantJordi a un home català, que deia haber estat a un camp de concentració, no recordo si Mathausen, i resulta que era un impostor. OJO amb les aparences que enganyen. Potser que ho investiguin i si aquesta senyora té raó, dons que l i pagui el lloguer

#2 Guineu, Barna, 10/02/2020 - 19:21

No sería mes bo portarlo a una residencia,si viu sol me imagino com estará el pis . Per lo que veix te cuartos per la residencia.

#2.1 Joan Carles, Barcelona, 11/02/2020 - 08:37

Jo el portaria a casa del Torre, el solidari..#1 La Mare Superiora, Guernsey, 10/02/2020 - 18:22

Doncs com nosaltres,mireu...si no tenim ni cinc!