Societat · 19 de Març de 2009. 12:15h.

"Les Maragallades, al 'Polònia'"

Estudiants universitaris s'uneixen a la protesta dels mestres de primària i secundària

"Les Maragallades, al 'Polònia'"

Mestres a la manifestació

Unes 10.000 persones participen en la manifestació dels mestres a Barcelona per protestar per la política educativa del Govern. També hi ha marxes convocades a Lleida, Tarragona, Girona i Tortosa. A la manifestació de Barcelona s'hi han afegit estudiants universitaris que protesten pel desallotjament del rectorat d'aquest dimecres, així com per les càrregues policials. Aquests estudiants, en un nombre aproximat al miler, s'han situat a la cua de la manifestació de docents, què ha començat a la plaça Universitat i finalitza a la plaça Sant Jaume.

No hi ha hagut cap incident en els centres escolars a causa de la vaga convocada pels mestres als centres públics i privats de primària i secundària. El departament d'Interior ha xifrat en un 43,57% el seguiment de l'aturada i ha comunicat que la jornada s'està desenvolupant sense aldarulls. Pel què fa a etapes educatives, a l'educació primària el seguiment ha estat del 54,72% i en l'educació secundària del 29,36%, segons Educació. Per contra, els sindicats han indicat que entre el 70% i el 80% dels professors han anat a la vaga. Les dades dels sindicats apunten que en l'educació secundària l'aturada està sent seguida per més del 60% de docents. En els centres públics de primària, els sindicats estimen que el 83% dels mestres segueix la vaga, a ESO i Batxillerat el 69% i a les escoles bressols el 48%.

Veure fotogaleria

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 cat is not spain, sils, 19/03/2009 - 14:57

l'ensenyament public no funcionara mai, el problema avui es que volen fer treballar als mestres, el problema de fons es quue als pobres ja els volen burros.

#1 Ramon Aguilella, Castellar del Vallès, 19/03/2009 - 13:38

Poseu-vos d'acord amb els voceros d'El Periòdic. Estan dient que ja són 30.000 persones. Han començat dient que eren 10.000.