Societat · 25 de Gener de 2012. 16:46h.

Les menors hauran de demanar permís als pares per avortar

CiU reclama el registre de faltes per acabar amb la multireincidència

Les menors hauran de demanar permís als pares per avortar

Ruiz-Gallardón, en una foto d'arxiu

El ministre espanyol de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha anunciat una reforma de la justícia que inclou el permís patern perquè menors puguin avortar, el copagament a partir de la segona instància, la cadena perpètua revisable o la reforma de la llei del menor.

L'exalcalde de Madrid ha assenyalat que després de la reforma de la llei de l'avortament caldrà el consentiment dels pares de la menor que vulgui interrompre la gestació.

També ha proposat la creació d'una taxa judicial, que suposarà que les parts en litigi paguin els costos del procés a partir de la segona instància, tot i que la quantitat dipositada els serà reintegrada si la seva demanda prospera. Gallardón, que ha negat que la iniciativa suposi el copagament en la justícia, pretén acabar amb l'excés de demandes.

El ministre ha indicat que el govern estatal estudiarà la instauració de la pena de presó permanent revisable, que seria d'aplicació excepcional i per a casos molt restringits. Igualment, ha remarcat que es reformarà la llei del menor perquè en els casos de delictes greus, on hi hagi implicats adults i menors, tots siguin investigats i jutjats alhora, tot i que les penes als menors se seguiran aplicant segons la legislació vigent per a ells.

Per la seva banda, CiU, a través de la portaveu de Justícia de la federació nacionalista, Mercè Pigem, ha reclamat el desenvolupament de l'Estat en aquesta matèria i la creació "sense dilació" del registre de faltes per lluitar contra la reincidència.

"Sense l'existència d'aquest registre serà impossible veure la reincidència i la multireincidència", ha advertit. En el seu torn de rèplica, el ministre de Justícia s'ha mostrat d'acord a impulsar quant abans millor el registre de faltes.

Pigem també ha reclamat la creació del Consell Autonòmic de Justícia, la gestió del cos de secretaris de justícia i de personal al servei de l'Administració de Justícia, que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sigui l'última instància judicial a Catalunya i el reconeixement dels drets lingüístics en instàncies supracomunitàries. Aquest darrer punt ja ha estat rebutjat per Gallardón.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Corsecant, Tivissa(Ribera d'Ebre) Ja tenim radar! , 26/01/2012 - 12:01

Heu pensat que aquesta LLei permetrà obligar a abortar a la noia menor d'edat que NO HO VULGUI FER? Podeu alguna vegada pensar que una jove VULGUI ser mare al 17 anys i els seus pares la obliguin a abortar? D'altra banda, l'Església casa noies de 16 anys, oi? com es menja, tot això?

#5 Séneca, Barcelona, 25/01/2012 - 20:38

Com ha de ser. Sí senyor, sense complexos. Jo ja havia asumit que amb l'antiga llei i amb molts abortaments de menors, Si eren les abortistes potencials, en una generació no es reprodurien poligoneras, gosses flauta i ties d'esquerra i extrema esquerra: de conya: problema solucionat. Camp lliure.

#4 futur, barcelona, 25/01/2012 - 18:42

I no diu res de la repatriació dels delinqüents estrangers ?. O això és tabú.

#3 LLUC, MENORS, 25/01/2012 - 18:12

Ho trobo perfecte.

#2 Nibey Se, BCN, 25/01/2012 - 18:02

menos mal que se ha acabado con los desmanes progres en este tema. El progre encuentra perfecto prohibir a menores fumar, entrar en discotecas, y beber alcohol. Pero para que aborte siempre tendra el beneplácito de la demente y dogmática horda progre. Muy bien Gallardón.