Publicitat
Societat · 24 de Gener de 2012. 19:32h.

Les morts per violència de gènere es disparen a Catalunya

Interior va suprimir el Programa de Seguretat contra la Violència Masclista a principis d'any

Les morts per violència de gènere es disparen a Catalunya

Felip Puig, en una foto d'arxiu

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'una dona a Olot (La Garrotxa), que aparegut al seu domicili amb ferides d'arma blanca. Aquesta podria ser la sisena dona assassinada a Catalunya per violència de gènere en el que va d'any. Al 2010 hi va haver 15 víctimes mortals per aquest tipus de violència i al 2011 es va reduir a 10.

El passat 4 de gener, el Diari Oficial de la Generalitat publicava el decret d'estructuració d'Interior en què se suprimia el Programa de Seguretat contra la Violència Masclista. La lluita contra aquesta xacra passava a desenvolupar-se a través de la secretaria de Seguretat, però sense tenir un apartat propi a la Generalitat.

El secretari general d'Interior, Xavier Gibert, assegurava en un comunicat que la supressió del programa tenia caràcter de "provisionalitat". També afegia que "amb aquest canvi, les polítiques de lluita contra la violència masclista tindran més visualització i se'ls donarà un caràcter molt superior al que tenien fins ara".

La portaveu d'ICV, Dolors Camats, en roda de premsa al Parlament, no ha volgut vincular l'anul·lació del programa contra la violència masclista amb l'increment de les víctimes, però ha recordat que "el pressupost s'ha reduït". "El Govern no pot mirar cap a una altra banda, és un fet prou greu", ha insistit.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#3 Lluís, Tortosa, 25/01/2012 - 09:05

Què és això de "gènere"? Violència masclista.

#2 Séneca, Barcelona, 24/01/2012 - 20:17

Arma blanca? ummmm... no crec que sigui un català. Pêrquè no expliqueu que el 90% dels crims de la violència de gènere són fets per extrangers i, a més a més, per gent de la mateixa procedència geografica, acostumada a la matar-se entre ells?

#2.1 barcelonaciudadestado, barcelona, 25/01/2012 - 08:13

treballo en jutjats son nmes el 39% dades del 2011

#2.2 y lo sabes, bcn, 25/01/2012 - 09:22

#2

Séneca, Tú comentario debería ser considerado un delito. Chaval, acepta q los catalanistas sencillamente sois violentos, machistas, y asesinos. ¿Cuántas mujeres destacadas aparecen en la historia del nacionalismo catalán? Para vosotros, la mujer es solo 1 coneja con la q liberar vuestra lascivia

#1 Marc, Barcelona, 24/01/2012 - 20:14

El programa de seguretat contra la violència masclista era bàsicament propagandístic, no tenia recursos i només disposava d'una eventual d'ICV i una tècnica que bàsicament es dedicaven a donar entrevistes. El pla vigent diposa de més recursos i més útil per a les víctimes http://goo.gl/qxZ9Q