Publicitat
Societat · 18 de Febrer de 2015. 11:10h.

Les nuclears, també

El Govern prepara un pla per “garantir” les infraestructures energètiques “de tota indole”

Les nuclears, també

Imatge d'Ascó II

El president de la Generalitat, Artur Mas, en roda de premsa, va enumerar els “10 projectes estratègics d’acció de govern i per a la transició nacional”. El darrer d’aquests punts és el “pla d’infraestructures estratègiques” i en aquest sentit es remarca que les infraestructures “són un element clau en la bona marxa del país i cal garantir tant la seva seguretat com l’assumpció de les plenes competències per a la seva gestió”.

“S’elaborarà un Pla d’infraestructures estratègiques i s’establirà un sistema de protecció i resposta en aquelles instal·lacions, xarxes, sistemes i equips físics essencials i en aquelles infraestructures que la seva pertorbació o destrucció podria tenir un greu impacte sobre els serveis essencials del país”, s’anuncia.

El pla inclourà “l’anàlisi dels elements següents: les infraestructures d’abastament i sanejament d’aigua; les infraestructures energètiques de tota índole (elèctriques, renovables, petroli, gas, nuclear, carbó); les infraestructures de transport, logística i
mobilitat (ports, aeroports, xarxa viària i xarxa ferroviària); i “les infraestructures de telecomunicacions i sistemes de la informació”.

Finalment s’aposta per un “establiment de les bases d’un Pacte nacional per a la transició energètica. Redacció del document de bases per a establir un Pacte nacional per a la sobirania energètica […] amb la participació de tots els agents implicats i amb l’objectiu de definir les mesures que cal adoptar per a transformar el model energètic català actual en un model orientat vers un horitzó basat al cent per cent en les energies renovables, en l’autoabastament energètic, en l’estalvi, l’eficiència i la contenció, i en un model de producció descentralitzat, democràtic i participatiu”.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Laughter, L'H - España, 18/02/2015 - 21:33

Más fantasías animadas de los bobos que ocupan la Generalidad.

#8 Carlos Gomez, Bcn, 18/02/2015 - 18:34

Alguien se imagina al Mariscal Sellares, al Chivato Espot o la senyora Forcadell abriendo y cerrando los grifos de una central nuclear ???
Ostias.
La cosa es greu. Que esto ya no seria como el Caçadors de Bolets. Acabariamos todos hechos unos bolets de verdad.
Ni Itaca ni leches.

#7 iñigo, bilbao, 18/02/2015 - 16:23

Nos van a salir antenas en la cabeza y ronchas por todo el cuerpo. Tonto el último que cierre.

#6 Neferu, Barcelona, 18/02/2015 - 15:41

Estos están vendiendo la leche antes de comprar la vaca.
Ya verán cuando no salga lo que creen que saldrá.

#5 Rafael.la Cases i Noves, La Silvanya d'Amunt, 18/02/2015 - 15:33

La Transició Transida, l?anomenaria jo?
El deliri que no cessa, què dic, que va a més. Houston, tenim un problema nucleaarrr.