Publicitat
Societat · 26 de Març de 2020. 11:55h.

Les obres no s'aturen

La Generalitat diu ara que depèn del contractista

Les obres no s'aturen

La Generalitat va ordenar suspendre a partir d’avui totes les obres que té en marxa, menys les actuacions d’emergència o les considerades estratègiques, però al final s’ha fet enrere al·legant que qui mana és el Govern espanyol, segons informa la cadena Ser.

El mateix dia que això s’havia d’aplicar, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica una modificació de la norma. El govern català fa marxa enrere i només aturarà les obres si els contractistes ho demanen, que és el que recull el decret aprovat per l’executiu de Pedro Sánchez.

La Direcció General d'infraestructures de mobilitat té en marxa 36 obres que havien de quedar suspeses a partir d’avui, segons va confirmar ahir mateix a Ser Catalunya el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín. Però amb la modificació del decret llei 7/2020 de 17 de març no hi haurà una aturada generalitzada i automàtica.

El nou decret 8/2020 de 24 de març remet al que va aprovar el govern central la setmana passada: que diu que “el contractista podrà sol·licitar la suspensió” si justifica que no pot continuar les obres per la situació que s’ha generat amb l’Estat d’alarma. Perquè té dificultats per aconseguir els materials que necessita, per exemple.

Fonts del govern català expliquen que s’ha adaptat la normativa catalana al Reial Decret per evitar problemes d’inseguretat jurídica. Segons ha dit al Parlament el vicepresident, Pere Aragonés, la norma estatal és superior i deixa en mans del contractista la suspensió.

El Reial Decret determina que els contractistes podran ser indemnitzats pels salaris que continuï pagant als treballadors, el lloguer i el cost de manteniment de la maquinària, instal·lacions i equips i les assegurances.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Figueras, Figueras, 26/03/2020 - 16:37

Com que no podeu fer-ho? se li treu el permís d'obra que ha de demanar al ajuntament i fora problema, sempre amb la mateixa història, Madriz Madriz Madriz.... no sé com amb aquest intel.lecte heu arribat a governar...

#1 Neferu, Barcelona, 26/03/2020 - 12:54

¿ Cómo que depende del contratista? ¿ Y vosotros sois los que pedís el aislamiento de la comunidad ? ¡¡¡si no sois capaces ni de paralizar las obras!! Dimitid todos de una vez, colla de inútiles bien pagados.