Publicitat
Societat · 26 d'Abril de 2009. 20:25h.

Les persones en contacte amb porcs corren més risc

Salut recorda que la grip porcina no s'agafa consumint carn de porc

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha emès un comunicat en el que alerta que les persones que estan en contacte amb porcs tenen més opcions de contraure la grip porcina. "La grip porcina és una malaltia respiratòria dels porcs, causada pel virus de la grip tipus A, que provoca amb freqüència brots de grip entre aquests animals. Encara que, en general, els virus de la grip porcina no infecten els humans, en algunes ocasions s'han presentat casos d'infeccions en persones. Els casos en humans es presenten més sovint en persones que tenen contacte directe amb porcs", s'explica.
 
"Cal recalcar que la transmissió del virus de la grip porcina, com de la resta de virus de la grip, és per via respiratòria (a partir de les secrecions nasals o orals), i que en cap cas es transmet per via digestiva, per la qual es recorda que es pot menjar qualsevol tipus d’aliment que contingui porc o productes derivats del mateix, ja que no comporta cap risc de transmissió de grip porcina", s'afegeix.
 
"Les autoritats sanitàries de Catalunya estan en contacte permanent amb el MSYPS per tal d’anar actualitzant les informacions que es vagin produint sobre la situació en estudi als Estats Units i a Mèxic, i per fer el seguiment dels resultats que es puguin presentar i de les noves actuacions que, eventualment, la OMS pugui recomanar", conclou el comunicat.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Martín Martínez Mart, Barcelona, 27/04/2009 - 22:47

Sempre ha estat arriscat apropar-se als porcs!..
Sembla que ara ho és més..