Publicitat
Societat · 12 de Juny de 2020. 16:42h.

"Les portades de La Vanguardia van contribuir al procés"

Manuel Trallero, periodista i escriptor: "Si hagués dit no a la independència, no n'hi hauria hagut"

L'escriptor i periodista Manuel Trallero ha afirmat que "si La Vanguardia no hagués fet aquelles portades l'11-S de 'Catalunya diu prou ni l'editorial conjunta, no hi hauria hagut procés d'independència"Trallero, que ha concedit una entrevista a e-notícies, també ha considerat com a factor clau per tal que el procés hagués arribat tan lluny tenir el vistiplau de Jordi Pujol i que ETA abandonés les accions terroristes. 

"Hi ha tres condicions sine qua non perquè el procés hagi pogut tirar endavant" ha explicat el biògraf. "Una és Pujol, si Pujol diu que no és partidari de la independència, no hi ha procés, d'això no en tinc cap dubte" ha explicat l'autor de la biografia de Jordi Pujol 'Todo era mentira (1930-1962)'."La segona era que ETA deixi de matar. Si ETA continua posant cadàvers damunt la taula per descomptat que no hi ha procés" ha dit. "I tercera, si La Vanguardia no hagués fet aquelles portades de l'11-S de 'Catalunya diu prou', si no hagués publicat l'editorial conjunta, per descomptat no hi hauria procés d'independència" ha considerat.

Manuel Trallero (Barcelona, 1951) va escriure l'any 2012 el llibre més documentat sobre el cas Palau anomenat 'Música celestial. Del mal anomenat cas Millet o cas Palau' (Debat). El treball biogràfic sobre Jordi Pujol que va escriure -juntament amb l'historiador Josep Guixà- es titula 'Pujol. Tot era mentida (1930-1962)'.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#29 Neferu, Barcelona, 15/06/2020 - 09:30

La mayoría de la prensa en España está cogida por los cataplines por las suculentas subvenciones de los gobiernos central y autonómicos. Todos, salvo honrosas excepciones, están vendidos al todopoderoso Don Dinero. Y lo mismo pasa con los medios audiovisuales. La profesionalidad, la objetividad y la ética periodística, no está en alza.

#28 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU PONTELA PONSELA LA MASCARETA PER SEGURATAT PER TU I PER TOTS HE TOTS I PODREN GUANYAR SI ENS LA POS, DIARIS , EMISORES DE RADIO , TELEVICIONS , TOT ERA POC PER EL GOVERN CATALÀ PER ENGANYAR , 14/06/2020 - 06:51

NO nomes els Diaris BIEN PAGADOS Per el Govern Català tambe , algunes Emisores de Radio i Tv-3 Tambe Bien Pagadas . TOT AL SERVEI DEL PROCÉS Per uns poguesin seguir en el poder JXCAT ,, E.R.C. i LA CUP ..

#27 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 14/06/2020 - 02:19

L´unica cosa que es va trobar el vostres besavis quan van obrir per primera vegada els ulls que seran les mateixes que es trobaran els vostres besnets quan apareguin per primera vegada per aquest mon son les inmutables Esglesia Catolica, el capitalisme i La Vanguardia.

Penseu a que es deu tan extraordinaria longevitat. Es tremendu

#26 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 13/06/2020 - 16:14

Que un diari hagi festejat impreterritament amb Alfons XII, Alfons XIII, P. de Rivera, la II Republica, el franquisme, la restauracio democratica, que s´hagi enllitat amb el mugros pujolisme mentre remenava les cireres i que ara li giri cua i que el seu editor sigui un aristocrata mes de dretes que la Missa del Gall i Grande de España es admirable

#25 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 13/06/2020 - 16:00

Poster es que encara hi ha algun inegnu que s´ha pensat alguna vegada que els Rolls Royce del conde geperut es pagaven sols.