Publicitat
Societat · 10 de Maig de 2022. 14:34h.

"Les potències occidentals també tenen responsabilitat a Ucraïna"

Carlos Taibo, escriptor: "L'OTAN ha estat una punta de llança fonamental en el setge a Rússia"

"Les potències occidentals també tenen responsabilitat a Ucraïna"

Carlos Taibo, durant la seva conferència a la UAB

El periodista i escriptor Carlos Taibo (Madrid, 1956) ha afirmat en una conferència en la Facultat de Ciències Polítiques de la UAB que "les potències occidentals també tenen responsabilitats" en el conflicte ucraïnès i que "l'OTAN Ha estat punta de llança fonamental en el setge a Rússia durant tres dècades amb una reguera de bases militars".

Taibo, que acaba de reeditar el seu llibre "Rússia enfront d'Ucraïna" (Els llibres de la cataracta), que ja va per la setena edició, ha recordat que els diferents presidents nord-americans ha incomplert el compromís, després de la caiguda del Mur de Berlín, de no expandir l'organització militar cap a l'Est.

L'analista no ha descartat, en aquest sentit, que el conflicte sigui per obtenir mà d'obra barata, obrir mercats o aconseguir matèries primeres i ha recordat que alguns països com Portugal o Grècia van ser membres de l'Aliança Atlàntica "sent dictadures militars" com ho és ara Turquia sent un règim autocràtic.taibo.jpg
"On estava l'OTAN -s'ha preguntat també- quan Putin practicava la política de terra cremada a Txetxènia?" i tampoc ha dubtat a comparar els efectes a Ucraïna, pel que fa a víctimes i destrosses, amb els de la invasió americana de l'Iraq.

Taibo, procedent de l'esquerra, no ha descartat finalment un col·lapse de l'economia occidental i que potser el que caldria fer seria "posar fre, distribuir la riquesa i buscar una alternativa al capitalisme". "Tot el poder per als soviets", ha afegit en to irònic.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#13 pepe, andorra, 12/05/2022 - 12:08

no hay alternativas demostrables empiricamente al capitalismo, al ahorro y al trabajo duro, el problema es q no hay capitalismo de verdad, hay regulaciones para q los amiguetes tengan ventajas, como las legislaciones sobre banca,energia como mas visible. El problema es q ahora mismo no hay capitalismo, hay capitalismo de amiguetes o compinches.....

#12 Patumeiro, Sant Patumet, 11/05/2022 - 11:42

No le quito parte de razon. Pero,¿ por que todos los paises eslavos ( y no eslavos) que formaron parte del Pacto de Varsovia, abominan a Rusia?

#12.1 pepe, andorra, 12/05/2022 - 12:10

todos? Solo veo a Polonia en esa situacion, quizas tambien Rumania, pero bulgaros, servios y hungaros, ven las cosas de otra manera q con las gafas de USA y RU. Lo q si veo es q Europa es un apendice de USA y q no existe la soberania en ningun pais de Europa, ni siquiera en Francia. ¿Tendremos bemoles de recuperar nuestras naciones o no?

#11 joan carles, barcelona, 11/05/2022 - 11:31

Un altre putinesc. Fàstic em fa.

#11.1 pepe, andorra, 12/05/2022 - 12:12

si, los francotiradores ingleses del Maidan, creo q decian lo mismo.....O la Sr.a Clinton cuando dijo aquello de fuck te eurpe union cuando desde la UE se opusieron al golpe de estado en ucrania, eso q llamaron revolucion naranja y q no fue mas q un golpe promocionado por USA y desarrollado y financiado por la open society.

#10 Tirant, Bcn, 10/05/2022 - 22:40

En tot conflicte bèl·lic cal preguntar-se... A qui beneficia? ... I en el cas concret de la guerra a Ucraïna és més que clar: els EE.UU. i l'OTAN. A més, els EE.UU. "maten tres ocells d'un tir": a) s'enriqueixen amb el gas i donant sortida al seu enorme arsenal militar, b) debiliten Europa, i c) debiliten Rússia. Bingo!: "Tres a Un" ...

#9 Nitato, Navarcles, 10/05/2022 - 18:14

Otro comunista transnochado. Como los abuelos que viven su canet rock en la marmotada.

#9.1 pepe, andorra, 12/05/2022 - 12:14

la verdad es la verdad, la diga un rojo o un facha. Y Ucrania es una dictadura donde se reprime a una parte desde 2014, parte q ahora tiene el apoyo de Rusia, lo demás es propaganda USA y RU, q mira q la propaganda rusa se las trae, pero no llegan ni de lejos al nivel baboso de los medios de manipulación masiva de occidente.