Publicitat
Societat · 22 de Febrer de 2011. 15:37h.

Les quatre barres, contra l'"espanyolisme"

Una associació defensa la inauguració del monument com un "acte de reafirmació històrica"

Les quatre barres, contra l'"espanyolisme"

Imatge del monument

L'Associació J-N Roca Ferreras, en un comunicat, celebra la inauguració del monument de les quatre columnes el proper diumenge, que titllen "d’una efemèride històrica". "La restitució d’un monument emblemàtic enderrocat pel seu simbolisme de quatre barres catalanes que aquell dictador espanyol no podia permetre", recorden.

"Desprès de 72 anys hem aconseguit revocar la seva voluntat d’anorrear la nostra ensenya d’identitat nacional més emblemàtica i magnificent restituint-la gairebé en el seu lloc original", destaquen.
 
En aquest sentit consideren que la restitució suposa "honorar la memòria de tots els homes i dones que han lluitat per les llibertats nacionals". També afirmen que "és el monument més representatiu de la nostra nació".

"És un acte d’autoestima i de reafirmació històrica", afegeixen, a més de remarcar que "restituir aquestes columnes és un acte de reafirmació de la nostra nacionalitat contra tota dictadura".

Finalment denuncien que "l’espanyolisme actual, igual que Primo de Rivera o Franco, ens vol tornar a portar a èpoques de la història on cal demanar perdó per ser català. És hora d’augmentar la nostra autoestima".

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#33 Manel, Barcelona, 23/02/2011 - 13:09

Si no falla la memòria cada columna ha costat 500.000€. Total 2M€.
Fins i tot que siguin menys diners. Calia gastar-se ara aquests diners ara? Quantes empreses i llocs de treball es podrien haver salvat?

#32 fartdesp, barcelona, 23/02/2011 - 10:26

les veig cada día, ja que soc vei de la zona, i cada día les trobo mes maques i li donen un aire mes monumental a la zona.
realment, felicitats per la restitucio.

#31 Joan, Bcn, 23/02/2011 - 09:29

¿Que son las libertades Nacionales? Prefiero las libertades de las personas a las de las naciones. Estas ultimas normalmente son administradas por iluminados tipos Adolf o Paquito, el gallego.

#30 Jotapé, Terrassa, 22/02/2011 - 21:11

Són clavades a les que hi ha a la façana de l'Ajuntament, o a la de Correus, però aquestes compleixen la seva funció i a ningú no se li ha acudit que simbolitzin res.

#29 Jim, bcn, 22/02/2011 - 21:11

No, Miquel. Més aviat és I I I I. Perquè si no, caurien.