Publicitat
Societat · 8 d'Abril de 2020. 14:46h.

Les residències se senten desemparades per la Generalitat

La presidenta de la patronal afirma que “ens hem sentit sols”

La presidenta de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials, Cinta Pascual, ha denunciat en declaracions a TV3, que “en els llocs on l’afectació és més gran sentim que no tenim l’ajuda que es necessita”. “Ens hem sentit sols”, ha resumit.

“Aquesta ajuda arribarà quan el departament de Salut no estigui tan col·lapsat”, ha augurat, tot i reclamar que “hem d’actuar urgentment”. “És importantíssim que es facin tests a les residències per saber quina és l’afectació real”, ha apuntat.

També ha recordat que “el 70% de persones que viuen a residències tenen demències avançades. Els trasllats s’han de fer, però primer amb un correcte cribatge de les persones”, ha considerat.

La presidenta de la patronal catalana de la dependència ha reconegut que “em fa molt mal quan llegeixo notícies de que en aquesta residència han mort 36 persones”.”Fa 27 dies que hem tancat les portes, en aquests dies no hem estat capaços de fer el cribatge que necessitem?”, ha preguntat.

“Ara no necessitem que es traslladi tot a un altre lloc, necessitem tests, EPIs, derivacions hospitalàries. 27 dies després jo sincerament, i ho dic amb tota la tristor però també amb tota l’exigència que crec que ens mereixem, nosaltres no necessitem plans a desenvolupar, volem acció”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 OtgerCataló, BCN, 08/04/2020 - 18:02

Ara sí que volen la intervenció pública. Mentres han estat cobrant abusivament 3000 € per persona i no han equipat la seva instal·lació amb personal i equips imprescindibles, no volien cap interferència ni control. Doncs vinga, intervenció i control total de totes les residències. Obtenir beneficis de la salut i ensenyament és inmoral.

#4 Sergi, Bcn , 08/04/2020 - 17:26

Això també es culpa del Gobierno? Torra? Sou uns inútils

#3 Muratatalea , Por ahí abajo , 08/04/2020 - 15:54

No os preocupéis, cuando todo esto acabe le darán la vuelta a la tortilla y la culpa será de Madrid. Y los iluminados de siempre les seguirán votando...

#2 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 08/04/2020 - 15:29

curiosamente, la mayor parte de la patronal de las residencias de la región está formada por socios de Convergencia

#1 Montse Quatre, Barcelona, 08/04/2020 - 15:19

Ara ja saps que a la pròxima no has de votar a aquests ineptes-corruptes de sediciosos que us han deixat ben sols.
Ara toca despertar-se del somni i de l'engany que us van fer creure i pendre nota que tot lo anomenat "procés" es i serà una de les estafes mes monumentals que s'ha viscut. Truca a la Marteta que escombra l'escaleta pero a Suissa!