Publicitat
Societat · 15 d'Agost de 2019. 19:08h.

Les restes de la cigarreta

Dos joves de Martorell recullen centenars de burilles i fan un monument de protesta

Les restes de la cigarreta

Cub gegant a base de burilles a Martorell per denunciar la contaminació provocada per les cigarretes

Uns joves de Martorell (Baix Llobregat) han construït un cub gegant a base de burilles i l’han deixat en una de les rotondes del municipi per denunciar l'impacte mediambiental que provoquen les restes de cigarretes. El cub va ser retirat poc després per la brigada municipal, però la protesta s’ha fet viral a la xarxa.

Els joves han explicat a e-notícies que “totes les burilles van ser recollides pels carrers de Martorell en menys de dos dies”. L’objectiu era protestar contra l’impacte ambiental, l’escassa atenció que es presta a aquesta forma de contaminació i el fet que triguen molts anys a desaparèixer.

Les administracions s'han afanyat en aprovar plans per reduir l'ús del plàstic, gravar els combustibles fòssils i, fins i tot, ara proposen reduir el consum de carn per reduir els gasos d'efecte hivernacle que genera el manteniment del bestiar i el seu transport. Tanmateix, els legisladors s'obliden de sancionar el llançament de burilles al terra, malgrat els efectes nocius que això té per al medi ambient.

Les restes de cigarreta, segons els experts, triguen una dècada en desintegrar-se. Això és degut als elements que conformen les burilles, especialment el filtre que conté acetat de cel·lulosa, un tipus de material que no pot ser destruït pels bacteris del sòl.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Neferu, Barcelona, 17/08/2019 - 10:28

Un bravo para esos jóvenes que han tenido la idea de mostrarnos de qué forma tan sencilla y fácil estamos participando en la destrucción del planeta. Yo no entiendo cómo a la gente le puede gustar ni el sabor ni el olor del tabaco y, si pensamos en lo perjudicial que es para la salud aún lo entiendo menos.

#2 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 16/08/2019 - 11:51

Bravo pels nois!
El cub estava ple o era buit per dintre? Perqué si era tot massís i són de només 48 hores (i assumeixo que van poder recollir només una petita fracció de totes les burilles del municipi), a Martorell teniu un problema ben gros. Correcció, el problema és global, el tenim tots!

#1 Josep Pagès , SE TANDRIA QUE MULTAR A LOS GUARROS QUE TIRAN LAS COLILLAS AL SUELO LO ENSUCIAN TODO HAY QU, 16/08/2019 - 10:25

Cal multa a tots i totes que tiren la BORILLA AL TERRA ., CON JA FAN ALTRES PAISOS EUROPEOS .. Que aprenguin a ser mas limpios nets