Publicitat
Societat · 17 d'Agost de 2012. 10:17h.

Les universitats de Madrid, per davant de les catalanes

L'Autònoma de Madrid i la Complutense comparteixen bloc amb la UB però estan millor valorades que la UAB i la Pompeu

Les universitats de Madrid, per davant de les catalanes

La UPF és la pitjor de les tres universitats catalanes que apareixen al llistat

Les universitats de Madrid -l'Autònoma i la Complutense- són millors que les catalanes, segons l’Academic Ranking of World Universities (ARWU), la coneguda com llista de Xangai, que cada any elabora un llistat amb les 500 millors universitats del món on enguany només n'apareixen tres de catalanes.


Per trobar la primera s'ha de saltar al bloc de les 201-300 millors -el mateix que el de les de Madrid- on apareix la Universitat de Barcelona (UB), situada per sota de la University of Antwerp (Bèlgica) i per sobre de Bergen (Noruega). En el bloc següent, en el de les 301 a les 400, es troba la Universitat Autònoma de Barcelona -per davant té l'Aristotle University of Thessaloniki (Grècia) i per sota la Bar-Ilan (Israel)- i en l'últim bloc, el que va del 401 al 500, apareix la Pompeu Fabra, superada per les universitats italianes de Parma, Pavia i Perugia.En l'àmbit estatal només onze universitats estan en aquest llistat de les 500 millors, en què sobretot es mesura la capacitat científica. A més de les cinc nomenades també apareixen a la llista la Universitat de València, la Politècnica de València, la del País Basc, la de Granada, la de Vigo i la de Saragossa.


La Universitat de Harvard, dels Estats Units, igual que la tres següents, encapçalen el quadre d'honor: Stanford, l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) i Berkeley. El segueixen la universitat de Cambridge (Regne Unit), l'Institut Tecnològic de Califòrnia, la Universitat de Princeton, la de Columbia, la de Chicago i la de Oxford, que tanca el top ten.Cada any, es publica la llista de Shangai, l’Academic Ranking of World Universities (ARWU), amb les 500 millors universitats de tot el món. Els criteris que es fan servir per la llista són el nombre d'alumnes i empleats que han aconseguit algun premi Nobel, el nombre d'investigadors de reconegut prestigi, la quantitat d'articles publicats i citats en els principals diaris locals, regionals i nacionals i la recaptació per alumne en relació a la grandària del centre.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#30 Jordi Sendra, TARRAGONA, 20/08/2012 - 13:15

La Universitat Rovira i Virgili de Tarragona surt en el Academic Ranking of World Universities (ARWU) in Chemistry - 2012.amb 33,5 punts. Que no tot són universitat barcelonines, cony!!!

#27 Basura de políticos, Barcelona, 17/08/2012 - 20:01

Aquí nos hemos quedado con los ñetas, latin kings, salafistas, asistentas dominicanas y machupichus analfabetos, y nuestros hijos pagando las pensiones de los alemanes, ingleses, franceses... Que gran mentira la de que necesitábamos a los inmigrantes para "pagarnos las pensiones".

Estafadores.

#26 Xipolleig, Barcelona, 17/08/2012 - 19:51

Per cert a l'integrisme espanyol que pretèn enmetzinar i enverinar a la gent dient que el problema de l'universitat catalana és el català,que falta espanyol, dir que la primera universitat en llengua espanyola és la UNAM de Mèxic i està al tram entre la 151 i la 200

#23 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 17/08/2012 - 18:10

Parece que el retraso educativo y científico de España tiene sus raíces en que aquí fracasó la Reforma protestante y triunfó la Contrarreforma. Esto favoreció el analfabetismo, el dogmatismo y la fe en los mitos.
ciudadanosinmitos.blogspot.com

#22 Xipolleig, Barcelona, 17/08/2012 - 18:02

El problema va més enllà de nacionalismes, espanyols o catalans, és que s'ha fossilitzat la universitat, hi ha excessiva rigidesa, no s'inverteix en investigació, capelletes etc.
Els integristes espanyols, de lliçons les justes, a l' universitat espanyola l'hi passa el mateix.