Societat · 27 d'Abril de 2021. 17:56h.

Les veritats de Xavier Melero

"Pujol somiava que el seu fill Oriol el succeís"

Les veritats de Xavier Melero

L'advocat Xavier Melero -que va defensar a Quim Forn i Meritxell Borràs- en el judici del Suprem afirma aquest dijous en una entrevista en la Contra que Jordi Pujol "somiava que el seu fill Oriol el succeís, i es va enfonsar quan el va veure apartat de la política pel cas ITV". Melero considera que el segon moment difícil en la trajectòria de l'ex president és “la seva pròpia confessió? pública el juliol del 2014".


El lletrat, que va començar de botons en Banca Catalana, també explica que en els 90 va treballar "en una institució de la Generalitat i em va tocar escriure-li un discurs" que "a penes el va retocar" però que va canviar "Espanya" per "Estat espanyol".

També considera que el procés "el va detonar que des del 2003 Pasqual Maragall volgués avançar Pujol pel carril del nacionalisme. Aixó va provocar dues coses: es va fundar Ciutadans, i Pujol es va extremar" i que el fet que suposadament un 80% dels catalans estiguin a favor del dret a decidir és "un fake repetit reiteradament... fins que un dia un 80% implorarem, per pur esgotament!, el referèndum".

Xavier Melero, que ja va publicar "L'encàrrec" sobre el judici, acaba de publicar ara "Cambalach" amb marcats tints autobiogràfics sobre la trajectòria d'un advocat durant quaranta anys. S'inicia a la Barcelona dels anys setanta, l'experiència del protagonista treballant a les presons dels anys vuitanta i finalment el seu descobriment del dret penal, la pràctica de l'advocacia i l'assoliment de prestigi i reconeixement.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Cataluñistan, 28/04/2021 - 18:19

y erre que erre con el referendum-trampa

#3 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 27/04/2021 - 20:42

Quan jo dic monarquia africana de Pujol no es cap boutade.

#2 Marcial Heredia, busco socio millonetis, 27/04/2021 - 20:25

Por una tristes ITVs. Pero al yayo el disgusto le desapareció cuando vio que los nenes tenían un Emporiu megamultimillonari con 73 empresas en sitios donde se habla catalán, como méjico, argentina y otros lugares que ni se sabe. Eso le alivió la perpetua congoja de que los convirtieran en una cosa residual, hace siglos que lo buscan, repetía.

#1 Luigi., Barcino, 27/04/2021 - 19:27

Pujol quería que su hijo Oriol le sucediese pero esa dinastía se fue al traste , no obstante el proceso sucesorio ( procés) continuó adelante ya que Más abdicó en favor de Puigdemont y éste,por causa de fuerza mayor, en favor deTorra. Ahora es el turno de Le Petit Prince.