Publicitat
Societat · 12 de Gener de 2022. 12:56h.

Les víctimes demanen proves

Recorden que l'excomissari també va especular amb els atemptats d'Atocha

Les víctimes demanen proves

La Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (Uavat) ha recordat que "no és la primera ocasió" que l'ex comissari José Manuel Villarejo "ofereix declaracions similars" com les que va fer en seu judicial sobre una suposada vinculació entre el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), l'imant de Ripoll i els atemptats del 17 d'agost de 2017.

Les víctimes fan referència al "succeït en 2019 en relació als atemptats de l'11 de març de 2004 i que, passat el temps, no va aportar cap prova que corroboressin les seves anteriors declaracions". L'ex comissari va defensar llavors que els serveis secrets marroquins van instruir els terroristes, però el magistrat va tornar a tancar la causa en considerar que no tenia cap credibilitat.

L'entitat ha subratllat en un comunicat que les declaracions de Villarejo es van produir en seu judicial, en un procés penal en el qual declara com acusat i en el qual "no té l'obligació" legal de dir la veritat, i l'ha instat a aportar proves sobre les seves declaracions en referència al 17-A.

La Uavat ha afegit que com a policia "i entenem també que, com a ciutadà, presentar aquestes proves seria una mostra determinant de la seva empatia i solidaritat amb les víctimes dels atemptats succeïts a l'agost del 2017 a Catalunya". "Per què ha esperat a tenir un judici en contra seva per a realitzar aquestes manifestacions?", es pregunta.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Marcial Heredia, el circo de la tele, 12/01/2022 - 13:13

Ese comisario es un cachondo ¿lo veremos pronto en los Mossos?

#1.1 Narcís de la Ceba, Sant Higini de Matafaluga, 12/01/2022 - 18:07

Aquest senyor és el nostre nou heroi nacional!! Totes les campanes de Catalunya haurien de repicar en honor seu!! Santo subito!! Santo subito!!

Quanta dignitat!!