Publicitat
Societat · 6 de Desembre de 2019. 19:00h.

L'escola concertada, en peu de guerra

Les associacions de pares i mares troben la reforma de Bargalló “pròpia de països totalitaris”

L'escola concertada, en peu de guerra

Les federacions d'AMPA de l'escola concertada, Fapel i CCAPAC, han anunciat mobilitzacions contra els canvis que preveu introduir el Departament d'Educació en l'admissió d'alumnes dels centres concertats. El nou decret d'admissió que va presentar el conseller Josep Bargalló estableix que els centres escolars “no poden establir diferències en l'accés de l'alumnat per raó de gènere”.

També preveu que el Departament d'Educació determinarà “tota l'oferta educativa anual de tots els centres”, tant de les escoles públiques com de les concertades. És a dir, serà Educació qui decidirà quins grups de la concertada s'obren o es tanquen, sense tenir en compte exclusivament la demanda com fins ara.

Les associacions de pares i mares consideren que el decret és “innecessari” i demostra que el Departament d'Educació té “una voluntat dirigista més pròpia de països totalitaris que d’una democràcia”. Fapel i CCAPAC adverteixen que engegaran una “lluita jurídica i social” per aturar els canvis en els criteris d'admissió de l'escola concertada.

Per la seva banda, Units per Avançar també rebutja també rebutja el projecte de Bargalló perquè és “un atac directe a l’escola concertada”. La formació considera que vulnera “el dret dels pares a escollir el centre educatiu, convertint el dret dels pares a escollir el centre educatiu en subsidiari de l’oferta pública”.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#11 N. Carbo Nel·l O'Callaghan, El Prat de Llobregat, 08/12/2019 - 12:52

siempre, hablando mucho, en plan parchís, hemos hecho esto, haremos lo otro, para al final hacer solo una cosa y contar que se harán cuarenta.

#10 N. Carbo Nel·l O'Callaghan, El Prat de Llobregat, 08/12/2019 - 12:51

Y luego dicen que aquí están más avanzados que en el resto del Estado, que no caminan si no serpentean, que no comen, ayunan.
Este suprmacismo casposo ya huele a naftalina. Por cierto,¿Qué fue de la indemnización que el Departament entonces de Ensenyament, debía pagar a la familia de aquel profesor substituto o interino? Supongo que nada, como

#9 N. Carbo Nel·l O'Callaghan, El Prat de Llobregat, 08/12/2019 - 12:50

totalidad de aspectos que se enumeran y determinan en la misiva, no todo en el Departament d'Educació es oro lo que reluce.
Más bien son janos,
En caso contrario ¿Qué espera el Departament si son inciertas todas o algunas de las aseveraciones vertidas, para tomar cartas en el asunto? Ah, no, no que no toca. És el prucés que todo lo tapa.

#8 N. Carbo Nel·l O'Callaghan, El Prat de Llobregat, 08/12/2019 - 12:48

https://www.elpuntavui.cat/opinio/article/23-lectorescriu/1706583-directors-escolars-corruptes.html

Leerlo merece la pena. Dice verdades como puños. Aquello que se decía, tienes en la cara janos. La interlocutora o interlocutor se preguntaba extrañado ¿Janos? Y la broma seguía diciendo puños de mierda como mi mano.
Pues bien, relativo a la

#7 Sergi Sergio, Barcelona, 07/12/2019 - 14:43

Pero se puede esperar algo bueno de estos carlistas de ERC??? Son gente que no tiene ni p idea de nada y se ponen a mandar y dirigir, resultado final la republiqueta bananera de ERC.