Publicitat
Societat · 22 d'Agost de 2012. 15:48h.

L'Església no vol senyeres per la Diada

L’Arxiprestat del Baix Penedès denega la petició de l’ANC de penjar-la a parròquies i campanars

L'Església no vol senyeres per la Diada

Campanar del Vendrel

La senyera no podrà lluir als campanars i a les parròquies del Baix Penedès durant la propera Diada de Catalunya. L’Arxiprestat comarcal s’ha negat a accedir a la petició de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) de penjar la bandera catalana en diverses parròquies i campanars del Baix Penedès, adduint que l’església no pot prendre part en reivindicacions.

La delegació del Baix Penedès de l’ANC volia penjar la senyera en aquests temples el dia 11 de setembre, entre els quals s’hi trobava el campanar del Vendrell. En ell hi volien desplegar una bandera gegant, però s’han topat amb la negativa del mossèn, Joan Maria Padrell. Joan Català, de l’ANC, no entén perquè el mossèn veu un caràcter reivindicatiu en una bandera oficial com és la senyera, “que és de tots i que no exclou ningú”. Per a Català, si algú “s’autoexclou és el mateix mossèn”.

De la mateixa manera, Padrell també ha denegat el permís per penjar la senyera al campanar de la Bisbal del Penedès. “A altres llocs com Rodonyà, a l’Alt Camp, han pogut penjar la senyera al campanar sense problemes, no entenem per què aquí no ho volen”, apunta Català. En declaracions a la premsa, el mossèn de l’arxiprestat del Baix Penedès ha apuntat que l’església no vol prendre partit en temes reivindicatius, i que si ara s’accedís a aquesta petició, després en podrien tenir d’altres similars però del sentit contrari.

Joan Maria Padrell ja havia denegat la col·locació d’una estelada al balcó de la parròquia durant la passada Festa Major del Vendrell. “En aquell moment ho vam entendre, ja que l’estelada sí que té un caràcter reivindicatiu”, explica Joan Català, “però la sorpresa ha estat majúscula quan ha fet el mateix amb la senyera, que és un símbol de tots els catalans”.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#20 nacionelisme no va amb catolicisme, BCN, 05/07/2013 - 12:22

El nacionalisme es intrínsecament contrari a la doctrina de l?església. No hi entra dintre la doctrina catòlica la base del nacionalisme que no es una altre que pensar que un es millor que el veí, no hi ha nacionalisme sense diferenciar-se del veí (sempre pensant que ets millor)

#19 angel, cardedeu is not ECSpain, 24/08/2012 - 01:13

L´arxipeste de baix penedès son Opus Dei. fatxes i que fan pudor..

#18 fells, BCN, 23/08/2012 - 17:15

Les esglèsies de Catalunya estan plenes de senyeres. I atenció, no és l'Esglèsia de Catalunya que no vol penjar senyeres per la Diada, és l'Arxiprestat del Baix Llobregat que potser no vol problemes amb els unionistes. Si no fos per l'Esglèsia catalana, el català hauria desaparagut fa estona.

#18.1 angel, catalunyaaaaaaaaaaa, 24/08/2012 - 12:47

Baix Penedes amic. Baix Llobregat no.

#17 Lost, Dublin, 23/08/2012 - 13:46

Quan siguem independents seran els primers a fer la pilota a tothom i s'apuntaran al "...ja ho deia jo que lo millor era ser independents", ja ho veureu. Hipòcrites en tot i falsos com el suposat déu que ens volen vendre.

#16 Wasaman, Lleida, 23/08/2012 - 12:39

Suposo que llavors tampoc hi hauria cap problema en que el 12 d'Octubre es penjes la bandera espanyola, no? Es la bandera oficial del Estat, i que es un simbol de tots els espanyols, que no exclou a ningu (a no ser que algu tambe s'"autoexclogui").
Vinga, doble moral en 3, 2, 1....

#16.1 Roser, Coma-ruga, 23/08/2012 - 13:20

Donc el 12 de Octubre no se si es el millor dia per posar de exemple.

#16.2 Wasaman, Lleida, 23/08/2012 - 14:22

Per? Tant diferent veus de l'11 de Setembre del 12 d'Octubre?AI al final, em volia referir al fet de que es el dia de celebració, diada, etc, mes que a l'encert del dia escollit com a tal (el 11 de Setembre en aquest aspecte tampoc es que cregui que ho sigui massa).

#16.3 Roser, Coma-ruga, 23/08/2012 - 22:46

Em referia al fet que en alguns llocs es celebra el 11 d'octubre, és a dir l'últim dia de llibertat indígena abans de la conquesta hispanica.
D'altra banda notaràs que a Catalunya és més normal veure la senyera (fet diferencial)
No per això es deixa de veure la espanyola pels balcons, amb normalitat

#16.4 angel, catalunya is not ECSpain, 24/08/2012 - 01:15

Ah el 12 d´octubre es la festa del Pilar, que te de veure amb bandera ECspañola?