Publicitat
Societat · 17 de Juny de 2014. 14:46h.

L'esquerra catalana es mobilitza contra Felip VI

Crida de 30 entitats a favor de la República i el dret a decidir

Un conjunt d'entitats socials i polítiques han convocat a manifestar-se el proper diumenge 22 de juny a les 11.30 hores pel centre de Barcelona amb el lema "Cap pacte cap rei. El poble català decideix”. D'aquesta manera volen mostrar el seu rebuig al relleu a la Corona, que convertirà Felip VI en el proper Rei espanyol.

Aquestes entitats consideren "esgotat el règim del 78, nascut amb la Constitució que restaurava la monarquia borbònica". En aquest sentit han remarcat que "no acceptem cap pacte que perpetuï un sistema injust amb les persones i els pobles". "La monarquia espanyola és una institució antidemocràtica i caduca", ha manifestat Rosa Cañadell.

"Denunciem el paper que se li atorga en el manteniment de la unitat de l’Estat Espanyol, i com a garant dels privilegis de les oligarquies dominants en contra dels drets socials de la població", ha afegit. D'altra banda, també ha reivindicat que "el poble català té tot el dret d'autodeterminar-se i establir el seu estatus polític i la seva relació amb els altres pobles del món".

"El dret a decidir té a veure amb la necessària celebració del referèndum sobre la independència, i també té a veure amb el conseqüent model de relacions socials i econòmiques en el qual vol desenvolupar-se", ha sentenciat.

Entre les entitats que convoquen a l'acte s'hi troben Intersindical-CSC, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Joves  Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), Comissió Internacional de Ciutadans Europeus (ICEC), Ara o mai, Catalunya diu prou, Iniciativa per Catalunya (ICV), Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Treballadors per la independència (sectorial ANC), Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Joves d’Esquerra Verda (JEV), Independència per canviar-ho tot, Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Partit dels i les Comunistes de Catalunya (PCC), CIEMEN, Arran, Endavant, Moviment de Defensa de la Terra (MDT), Coordinadora Sindical Obrera (COS), CADCI, Procés Constituent i Federació Nacional Estudiants de Catalunya (FNEC).

Imatge de la roda de premsa
Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#12 valeri, bna, 18/06/2014 - 13:52

Jo amb Felipe VI, no hi perdo ni un minujt del meu temps. No es el meu redi ni ho serà mai. En la propera Catalunya Independent no nec essitem reis ni princeps. Independencia ja.

#11 pepe, andorra, 17/06/2014 - 22:18

és que Andorra siempre ha sido una república. Ah, espera, que alomojó es un principado. Un momento que se lo pregunto a uno que está al otro lado de la barra.

#10 Ultima Ratio, Barcelona, 17/06/2014 - 19:59

Lo mejorcito de cada casa...

#9 Arnaubcnbcn, Sabadell, 17/06/2014 - 18:22

Izquierdas ? Con Erc ahí ? La Erc q apoya y sostiene al gobierno neocon de Mas y sus recortes salvajes ?

#8 ferranbcn23, Barcelona, 17/06/2014 - 18:09

Se supone que a estos bravos patriotas estelados no se les ocurriira portar banderas de antiguo reino español de Aragon (la señera cuatribarrada) no ??

#8.1 Marià, Montblanc, 17/06/2014 - 20:34

Perquè en comptes d'escampar la teva incultura als quatre vents no aprens la diferència entre "regne d'Aragó" i "Corona d'Aragó", per exemple?

T'estalviaràs moltes rucades com aquesta :P