Publicitat

Personalitats progressistes critiquen el seguidisme de PSC i Comuns del procés

L'esquerra es mou

El Pati Llimona de Barcelona ha acollit aquest dissabte la Primera Jornada de l'Esquerra Solidària de Catalunya-ISCAT 2021, organitzada per l'Assemblea Social de l'Esquerra de Catalunya (ASEC-ASIC), entitat que pretén aglutinar tots aquells ciutadans disconformes amb la qual cosa anomenen "connivència amb el nacionalisme" per part de PSC i els Comuns.

L'acte ha comptat amb la col·laboració de Societat Civil Catalana (SCC), Federalistes d'Esquerres i el suport tant d'organitzacions progressistes com de figures destacades del constitucionalisme català com el professor de la Universitat de Barcelona Félix Ovejero i l'exfiscal Anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo.

Antonio-Francisco Ordónez, coordinador de la Jornada i cofundador d'ASEC-ASIC, ha explicat que el nom d'"Esquerra Solidària de Catalunya" és un homenatge a un article publicat conjuntament el 2018 a elDiario.es per Carlos Jiménez Villarejo, Javier Marín i Paco Frutos, on es denunciava "l'actitud seguidista" de l'esquerra cap al nacionalisme.

Segons la seva opinió, eren les "classes mitjanes amb elevat capital cultural" les que estaven al nucli del projecte nacionalista i no els sectors més desafavorits. Davant d'això propugnaven una esquerra conseqüent amb els valors de solidaritat que sempre l'han caracteritzada.

La jornada ha constat de quatre taules rodones on es va tractar els temes polítics de més rellevància actualment (feminisme, organització territorial de l'estat, energia nuclear i l'esquerra contra el nacionalisme).

També ha comptat amb la presència de figures de l'àmbit acadèmic (Armando Fernández Steinko, catedràtic de Sociologia de la Universitat Complutense de Madrid), polític (Guillermo del Valle, director d'El Jacobino; Javier Marín i Vicente Serrano, secretari general i d'organització, respectivament, de l'Aliança de l'Esquerra Republicana d'Espanya-AIREs) i periodístic (Joaquim Coll, Antonio R. Santamaría i Luis Caldeiro).

Després dels debats, s'ha procedit a la presentació a Catalunya del Jacobino, projecte progressista crític amb el nacionalisme que compta amb un canal de Youtube, un digital (ElPapel.es) i produeix el programa "El Quadrilàter", que s'emet al canal 33 de la Televisió de Madrid. Finalment, l'acte es va tancar amb el lliurament del Primer Premi ISCAT 2021, dictaminat el passat 5 de novembre i que es va lliurar, amb caràcter exaequo, a Carlos Jiménez Villarejo i a la líder del Partit Feminista Lidia Falcón.

En rebre el guardó, l'exfiscal Anticorrupció ha declarat en al·lusió al procés que "tal com va resumir el Professor Calsamiglia, la corrupció, en qualsevol de les formes, és un gran acte de deslleialtat a la legalitat i, sobretot, a l'Estat democràtic" . "Com a ciutadans, tenim un gran repte davant nostre", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 pepe, andorra, 30/11/2021 - 12:11

q han cambiado el dinero de sitio o algo así? Si ahí hay alguien de izquierdas de verdad, yo soy el papa de roma.

#8 Seti I, Torrelles de Foix, 29/11/2021 - 12:46

A bones hores! Això va ser Ciutadans en orígen, fa ja vint anyets, i ja veiem com ha anat. El votant falla a Catalunya des de fa molt temps. I mira que seria fàcil acabar amb el nacionalisme foll a les urnes, però…

#7 Neferu, Barcelona, 29/11/2021 - 10:44

2) ....Antes los de izq. eran trabajadores asalariados, pobres, sin apenas estudios. Ahora los que dicen ser de izq. son ricos, viven en la opulencia gracias a la política, al elevado sueldo y prebendas que les pagamos por ¿ trabajar? solo para ellos y su entorno de amigos y familias.

#6 Neferu, Barcelona, 29/11/2021 - 10:38

Ahora me entero de que en España quedan personas de izquierdas. De aquella izq. q en la época franquista se jugaban la vida por los trabajadores, la igualdad, la democracia. Ahora ser de izq. además de ser un chollo es facilísimo serlo. Digo que no lo sabía porque a esa izq. no se le ha visto por ningún lado.Creía q con Anguita se extinguió .

#5 A.Bcn, Barcelona, 28/11/2021 - 18:59

Bien, pero muy tarde. No sé como podrán hacerse perdonar todos estos años de colaboracionismo pero más vale que empiecen ya.