Publicitat
Societat · 22 de Juny de 2022. 19:17h.

L'esquerra surt en defensa dels activistes que van empastifar el Congrés

Els serveis de la Cambra xifren en 3.000 euros els danys causats

L'esquerra surt en defensa dels activistes que van empastifar el Congrés

Unidas Podemos, ERC, Bildu y Más País-Equo han exigit aquest dimecres que es retiri l'"acusació fake" de la qual, al seu judici, estan sent víctimes els activistes de 'Rebel·lió Científica' que el passat 6 d'abril van tirar pintura a les portes del Congrés, i per a això apel·len a la presidenta de la Cambra, Meritxell Batet.

Encara que van ser identificats el dia de la protesta per la inacció dels responsables polítics davant el canvi climàtic, la brigada antiterrorista va detenir dos mesos després als activistes i va demanar un informe als serveis de la Cambra, en el qual es que xifra en 3.000 euros els danys causats en aquella acció davant la Porta dels Lleons. Se'ls acusa de provocar aquests danys i d'haver alterat la sessió plenària.

El president de la Comissió de Transició Ecològica de la Cambra i diputat d'Unides Podemos, Juantxo López de Uralde, , que va ser un dels diputats que van sortir a fer costat als membres de 'Rebel·lió Científica'; ha negat que sigui cert que amb aquesta protesta s'alterés el normal funcionament la sessió plenària que tenia lloc en l'hemicicle quan els científics van realitzar la seva acció en l'exterior del Palacio de la Carrera de San Jerónimo.

També han donat testimoniatge que va ser una protesta "cridanera, però pacífica" que no va alterar el desenvolupament de la sessió el diputat de Bildu Jon Iñarritu i el portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, els qui han denunciat que els activistes acabessin sent detinguts per una brigada antiterrorista. "Jo he escoltat coses dins de l'hemicicle moltíssim més greus que no han estat objecte ni d'una reprimenda", ha apuntat Rufián.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Santi , BCN, 23/06/2022 - 11:18

Yo les pondría a ellos mismos a limpiar.

#2 Capit@n España, Purgandus populus!!, 22/06/2022 - 21:57

Jon Iñarritu,,,,anda..el que se tomo un baño nocturno con Albano Dante Fachin en la piscina del casoplón de Pilar Rahola en Cadaqués el día de la "paella patriótica". Esa piscina capitalista y dilapidadora de agua,,,,,jejejejeje

#1 A.Bcn, Barcelona, 22/06/2022 - 19:30

Lo llenan todo de mierda, sus políticas energéticas demenciadas nos llevan directos a la miseria y luego exigen impunidad para sus performances ridículas. Ni hablar, se acabó el consentir las mamarrachadas de los activistas de izquierdas. Demasiado daño han hecho ya.