Publicitat
Societat · 28 de Març de 2020. 17:46h.

L'Estat adverteix sobre el col·lapse de les UCIs la setmana vinent

Salut posa en marxa un hospital a la Fira de Barcelona amb 300 llits, però cap de cures intensives

El director del centre d'emergències sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha advertit aquest migdia que la saturació d'UCIs serà la setmana vinent i que calen més esforços per controlar la transmissió.

Preguntada la consellera de Salut, Alba Vergés, per TV3 sobre “quines noves mesures prendran per no saturar les UCIs”, ha contestat que “les nostres previsions ens diuen que no, que no estem encara en el pic de l'epidèmia” i que “fins i tot traspassat el pic passarem unes setmanes de molts pacients ingressats en els nostres hospitals”.

La consellera ha admès la “necessitat d'UCIs” i ha explicat que “per això estem ampliant la capacitat del nostre sistema sanitari”. Vergés ha insistit que “vam començar per fases”, “els hospitals s'hi han deixat la pell” i “la primària s'ha reorganitzat".

També que, la propera setmana, posaren en marxa l'hospital de campanya a la Fira de Barcelona -a la que ha agraït l'esforç i la celeritat- per “preparar-nos per aquest augment de casos” que “de ben segur que tindrem”.

El nou recinte, amb 300 llits, està lluny tanmateix dels més de 5.000 d'Ifema a Madrid i de moment no està previst que n'hi hagi d'Unitats de Cures Intensives.

Fernando Simon (foto: Govern espanyol)
Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat