Publicitat
Societat · 29 de Juny de 2020. 18:31h.

L'Estat atribueix els brots d'Osca i Lleida als temporers

El doctor Simón afirma que "tenen molts punts en comú"

L'Estat atribueix els brots d'Osca i Lleida als temporers

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries i cara visible del Ministeri de Sanitat en la lluita contra el coronavirus, Fernando Simón, ha apuntat aquest dimarts que els brots que s'han produït a Lleida i a Osca afecten a temporers de les dues províncies i que ambdós brots "tenen molts punts en comú".

"Els brots de Lleida i Osca tenen moltes similituds. Són temporers, estan pròxims geogràficament. No podem garantir una relació però no la podem descartar" ha explicat Simón. "Hi ha pogut haver alguna transmissió però no podem garantir-ho" ha dit.

Respecte al brot d'Osca ha dit que "sembla que evoluciona bé" i que "la major part d'identificats són asimptomàtics", així i tot, ha apuntat que hi ha 250 casos simptomàtics que es troben en aïllament. "El punt d'interès era saber si els temporers estaven produint transmissió comunitària. Sembla que si hi ha hagut aquest tipus de transmissió, ha estat molt limitada, la qual cosa a priori ens tranquil·litza però encara falten dies. S'ha de seguir fent un treball amb els temporers" ha explicat.

Fernando Simón ha apuntat que sobre la situació del brot de Lleida "no tenim tant detall d'informació encara" però ha indicat que serien "menys casos que els d'Aragó" i que durant el transcurs d'aquesta tarda es reuniran amb els responsables de la Conselleria de Salut de la Generalitat.

Respecte a la situació a Espanya, el responsable de la lluita contra el patogen ha apuntat que "en aquests moments hi ha 51 brots de coronavirus sense tancar", onze dels quals preocupen al Govern espanyol i estan treballant per "poder-los controlar".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat