Publicitat
Societat · 3 de Juliol de 2021. 12:15h.

"L'Estat fa temps que no té relat amb el procés"

Jordi Canal, historiador: "Ni en té ni creu que l'hagi de tenir"

"L'Estat fa temps que no té relat amb el procés"

L'historiador Jordi Canal ha valorat el moment polític a Espanya en una entrevista al canal de YouTube de Xavier Rius, on ha afirmat que "l'Estat fa temps que no té relat. El més greu és que ni en té ni creu que l'hagi de tenir."

Jordi Canal, que publica el llibre "25 de Julio de 1992. La vuleta al mundo de España", pensa que això no succeïa abans. "Jo crec que els governs de González i d'Aznar si tenien relat, i sobretot tenien una gran preocupació per controlar el relat fora d'Espanya" ha comentat."Des de l'etapa de Zapatero i Rajoy hi ha una absència de relat i això és molt evident des de 2011 o 2012. No es considera necessari un relat. Com si el fet que siguem un estat democràtic i normalitzat sigui suficient en el món actual", exposa.

També ha comparat al govern espanyol i el govern català en aquest aspecte. "Els independentistes sempre han tingut clar que el relat és fonamental. Així han convençut a milers de catalans", i afegeix que "vam perdre per golejada durant la primera etapa del procés i si seguim així tornarem a perdre" ha sentenciat Jordi Canal.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#8 jfuertesf, Barcelona, 04/07/2021 - 11:54

La meva opinio és que el govern central no té cap projecte, no ja per Catalunya, sinò per Espanya. Fa molt de temps que anem de flor en flor. Ara, malhauradament, la pandèmia ha estat una excusa per no tenir-ne de projecte. Si aconseguim reduir els seus efectes, de veritat, no "de boquilla", es veurà més clarament aquesta falta de projecte.

#7 josemiguel, El Prat de Llobregat, 04/07/2021 - 09:24

Esa falta de relato se incardina en una mentalidad extendida en el resto de España de sentirse incapaces de comprender el asunto,dando por hecho que es algo inaprehensible para un españolito

#6 Carlos Gomez, llegidro de vides de sants, 04/07/2021 - 01:44

"Diez años de Procés han servido para mantenernos por debajo de la media de Europa, a la cola de España, más cerca de Sicilia y a años luz de Dinamarca".

https://catalunyaplural.cat/es/catalunya-a-la-cola/

#5 Carlos Gomez, llegidor de vides de sants, 04/07/2021 - 01:32

"El Procés ha empitjorat les dades a Catalunya i no sols estem a la cua sinó que anem caient més i més. La pregunta que ens podem fer és molt senzilla: quan prioritzarem els serveis a les persones per damunt d’ideologies i fantasies?"

https://catalunyaplural.cat/ca/catalunya-a-la-cua/ 2-7-2021

#2 Luigi., Barcino, 03/07/2021 - 17:18

Dicen que somos la mitad y es cierto, pero una mitad invisible, mientras que la otra goza de todos los medios.El Partido por la Autonomía de Tabarnia nos situaría en el mundo,tendríamos presencia en los medios de comunicación y la oportunidad de utilizarlos para denunciar todas las vejaciones a las que nos vemos sometidos.