Publicitat
Societat · 25 de Maig de 2012. 16:35h.

L'Estat paga un 50% menys als discapacitats catalans que als d'altres territoris

Fins i tot el PPC qualifica la situació "d'injusta"

L'Estat paga un 50% menys als discapacitats catalans que als d'altres territoris

Imatge de l'acte a favor de la integració dels discapacitats, diumenge a Barcelona

L'Estat espanyol paga més d'un 50% menys als discapacitats catalans que als de la resta de territoris. Així, per exemple, un discapacitat català rebrà 2.797 euros del Govern espanyol mentre que un gallec en rebrà 10.637, un canari 9.946 o un murcià 6.396.

Dincat, entitat representativa de les persones amb discapacitat intel·lectual a Catalunya, considera "inacceptables" les xifres que es desprenen de la reunió de la Conferència Sectorial d’ocupació celebrada aquest dijous "i que confirmen que Catalunya rebrà un 51% menys per a polítiques d’inserció laboral de persones amb discapacitat".

Dincat, juntament amb Ammfeina (entitat representativa dels centres especials de treball de persones amb trastorn mental) i Actas (entitat representativa del treball amb suport) lamenten "aquesta vulneració d’un dret fonamental per aconseguir la plena inserció social de les persones amb discapacitat, el dret al treball". A més a més, recorda "que s’incompleix la normativa de l’Estat que obliga a subvencionar el 50% del salari mínim interprofessional".

"És molt greu que una persona amb discapacitat a Catalunya tingui menys drets que a un altre territori", afirma la presidenta de Dincat, Rosa Cadenas. Les entitats representatives de les persones amb discapacitat continuaran treballant per aconseguir que es modifiquin aquestes xifres en els diferents tràmits, tant al Congrés com al Senat.

En aquest sentit, recorda que fins i tot la diputada del Partit Popular de Catalunya que va participar a la trobada reivindicativa, del dia 20, Marisa Xandri, va qualificar la situació "d'injusta" i es va comprometre a treballar per redreçar-la. Per part del PPC també va ser present a l’acte reivindicatiu Ángeles Esteller, diputada al Congrés.

Així mateix, recorden que el mateix Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat una moció que instava el Govern català a mantenir els ajuts dels CET d’iniciativa social, assegurant-ne la subvenció del cost salarial fins al 75% del SMI (Salari mínim interprofessional) per als treballadors amb discapacitat amb especials dificultats i garantir els serveis d’inserció a l’empresa ordinària.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#6 angel, cardediol, 27/05/2012 - 01:29

Arturo Mas, quin cullons tens oi? No he vist encara tu donant suport als CATalans. Tu ves donant suport als PP i ells et foten tot i que despres plorareu com sempre tot i que.......bla bla bla

#5 Toni, Barcelona, 25/05/2012 - 20:40

Ara ho entenc, per pagar, sóc espanyol i pago el mateix que un galleg que guanyi el mateix que jo. Per cobrar una subvenció com aquesta, sóc català, i com que som molts els catalans, em toca menys.
Què content estic de ser català i espanyol !!!!!

#4 josep, BCn, 25/05/2012 - 18:53

El % ha sido NO por el mayor número de discapacidos en territorios, si no por autonomias.

#3 -emilio, a, 25/05/2012 - 18:14

ya sabemos que DE MEDIA un gallego está subvencionado con 10 mil euros y un catalan con 2800. Ahora falta saber cuantos catalanes y gallegos se benefican de esa subvencion porque podria ser que en Cataluña sean mas de 20 mil y en Galicia solo 500- Hay que contar toda la verdad...

#3.1 Ricard, Reus, 25/05/2012 - 19:35

Encara pitjor... Perquè llavors seria una clara discriminatori pels ciutadans dels territoris que cobren menys. Curiosament sempre Catalans...

#3.2 -emilio, a, 25/05/2012 - 20:52

seguramente las subvenciones no son nominales sino a proyectos concretos de insersion laboral cada una con diferente numero de beneficiarios y tendrá razones objetivas que justifiquen la cantidad final de la subvencion. En todo caso no me fio de las "medias per capita" pues las carga el diablo

#3.3 jordi, barcelona, 26/05/2012 - 10:04

Otra razon para ser un pais pequeño. Te toca a mas por cabeza... (solo hay que ver como les va a los peques: Luxemburgo, Monaco, Andorra, etc).
Es mucho mas rentable ser pequeño en un mundo de grandes.

#3.4 angel, CARDEDEU is not ECSpain, 27/05/2012 - 01:33

Des de la democrácia tots els presidents de la Generalitat des de Pujol fins ara en Mas passant per Maragall, mai han donat suport als CATalanes ni als CATalans. Quan cobraven de l´estat s´els quedaven com ho va fer en Pujol.

#2 Josep, Montroig, 25/05/2012 - 18:02

La Generalitat no ha d'assumir competències si després no pot ficar-hi ni un duru.