Publicitat
Societat · 31 de Gener de 2014. 14:46h.

L’Estat renova permisos de residència malgrat el poc coneixement del català

La Generalitat advertia de quinze casos amb insuficient coneixement de la llengua

L’Estat renova permisos de residència malgrat el poc coneixement del català

Una imatge de la roda de premsa a la subdelegació del Govern espanyol

El subdelegat del Govern espanyol a Barcelona, Emilio Ablanedo, ha explicat que l’Oficina d’Estrangeria no ha tingut en compte els informes desfavorables de la Generalitat sobre 15 casos de residents estrangers que no han acreditat un suficient coneixement del català.

Emilio Ablanedo ha reconegut que hi ha “divergències que tenen un caràcter minoritari” entre la delegació del Govern espanyol i el Govern català pel que fa a la interpretació d’aquesta integració lingüística a Catalunya. Ablanedo ha apuntat que “de vegades la Generalitat acredita poc coneixement del català” i el que fa l’Oficina és “valorar l’esforç i no el resultat” de l’aprenentatge de la llengua catalana.

Unes valoracions que es fan dins l’informe anomenat “esforç d’integració” que serveix per a la demanda de renovacions de permisos de residència, i la persona interessada pot demanar aquest informe al Govern, segons ha dit el subdelegat. També es pot sol·licitar per a les autoritzacions de treball de residència temporal.

En aquest informe d’esforç d’integració es fan constar els coneixements dels valors constitucionals, de l’Estatut, de la Unió Europea, dels valors fonamentals, del sistema democràtic, dels valors de respecte i tolerància i també el coneixement de les llengües oficials. Un punt en què el subdelegat del Govern espanyol ha matisat que “és un element més” i que “només es fa constar el temps dedicat al coneixement de les llengües”. Des de la Generalitat s’ofereixen cursos de 90 hores per aprendre el català.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#11 ramon, barcelona-c, 02/02/2014 - 13:42

Quan arribarà la condició ? "Permis de treball- Permis de residencia" .Amb aixó baixaría en picat la delinquencia i la PLAGA de robatoris a segones residencies al Baix Ampurdà del qual els diaris no informan. Vergonya de politics i de bonistes catalans . Fins el gorro .

#10 Realidad, Africa, 01/02/2014 - 10:40

El modelo de sociedad que quieren estos catalanistas es que Cataluña sea una mezcla racial entre Marruecos, Ecuador y Senegal, pero que se hable catalán...

#9 Realidad, Africa, 01/02/2014 - 10:39

Por cierto, estos falsos patriotas se preocupan mucho por la identidad linguística y muy poco por la identidad racial. Cuando la seña de identidad más importante que tienen los pueblos es su identidad racial.

#8 Roland, Aragon, 31/01/2014 - 22:13

Esos inmigrantes han venido a España y hoy están en Barcelona y mañana pueden estar en Toledo .Hacen bien en aprender un idioma que les sirve tanto en Barcelona como en Toledo.Si queréis echar a inmigrantes no integrados linguisticamente, Como no empezáis por Messi ?

#7 markesd, valencia, 31/01/2014 - 18:45

La leche o sea que si no saben catalan les echan?

Luego diran que son cosmopolitan y progres.....

#7.1 Gongylus, Girona, 01/02/2014 - 00:08

A Espanya, si vols obtenir la residència, has d'acreditar que saps el castellà.