Publicitat
Societat · 29 de Desembre de 2009. 13:15h.

L'Estat traspassa Rodalies sense els calés

Esquerra recorda que els 4.000 milions pevistos no surten als Pessupostos de l'Estat

L'Estat traspassa Rodalies sense els calés

Chaves i Saura, abans de la reunió

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i el vicepresident tercer i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, han presidit la reunió de la comissió mixta de traspassos, on s'ha aprovat els acords de traspàs de serveis i mitjans de l'administració de l'Estat a la Generalitat i d'inventariar els traspassos pendents.

El traspàs de Rodàlies va ser un compromís de Zapatero el 2007, quan li ho va prometre al secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, durant una sessió al Congrés.

La Generalitat assumirà al gener la gestió de Rodalies a Barcelona, tot i que Renfe seguirà com a operadora com a mínim fins al desembre del 2010. A finals de l'any que ve vencerà el contracte programa entre l'operadora Renfe i l'Estat, i serà aleshores quan es decidirà si continuarà prestant el servei o si es canviarà d'operador.

Les competències traspassades inclouen la regulació, la planificació, la gestió, la coordinació, la inspecció de serveis i la potestat tarifària. Es crearà una comissió mixta formada per Foment, Renfe i Generalitat que valorarà els serveis transferits i servirà de base per a la negociació del nou contracte programa 2011-2015.

El conseller d'Interior, Joan Saura, s'ha afanyat a qualificar l'acord d'"històric", però els seus socis de govern, Esquerra, no ho veuen tan clar. El secretari general dels republicans, Joan Ridao, ha recordat que "queda pendent que l'Estat compleixi a partir del 2010 amb els 4.000 milions d'euros compromesos per als 6 anys vinents" i que "res de tot això figura ara mateix en els pressupostos de l'Estat del 2010. Mentrestant, CiU considera que és per compensar la futura retallada de l'Estatut i que el traspàs no inclou "trens, vies ni estacions” alhora que ha advertit que "qualsevol millora anirà a càrrec dels catalans”.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Vota ZP ho tindrem tot, Gràcies tripartit, 30/12/2009 - 13:03

La B40,N340,la N2 la variant de Vallirana,els accessos al port, tot aturat, via única encara en molts trams del tren a Cat, és el que volen els "amics" socialistes,que la industria marxi a Madrit a Saragossa i a València, allí si que inverteix,

#8 ANEM BE PER ANAR, A SANTS, 30/12/2009 - 12:57

Quina merda de Govern, ens han tornat a vendre FUM,colla d´ inútils, a Madrit encara deuen estar escollonant.se pel broc gros, quin gol que ens han cardat! NI UN DURO! igual que la N-II ens foten la patata calenta sense treure els peatges del maresme

#7 Ton, La Catalunya arruinada pel Montilla i cia, 30/12/2009 - 10:38

Aquesta és la conseqüència de la colla d'ineptes, inútils i analfabets de tripartit, l'enorme hipoteca d'aquest país que hauran de pagar les generacions futures i que no permetrà el nostre desenvolupament. Fins on arriba la nostra paciència?

#6 pinkpanter, bcn, 30/12/2009 - 08:56

No se perque dubteu d'en Saura, te reconeguda experiencia en el mon empresarial, moltes de les empreses insignia d'aquest pais an estar dirigides per ell abans de dedicar-se a la politica, jajajaja

#5 Teresa, Igualada, 30/12/2009 - 08:09

Un bon negoci, si senyor!