Publicitat
Societat · 15 de Maig de 2019. 09:53h.

L'"estratègia kamikaze" del procés

La professora danesa que va polemitzar amb Puigdemont diu que "marcarà les generacions futures"

L'"estratègia kamikaze" del procés

La directora del Centre de Política Europea de la Universitat de Copenhaguen, Marlene Wind, ha manifestat que celebrar un referèndum per la independència de Catalunya és "una estratègia kamikaze" i en una entrevista a El Mundo adverteix que "marcarà a les generacions futures". "La democràcia és alguna cosa més que convocar un referèndum", sentencia.

Wind, que va polemitzar amb Carles Puigdemont al gener de 2018 en un acte a la universitat, ha manifestat que "a Catalunya hi ha sentiments familiars, d'amistats... El tema de la ndependencia no es resol amb una simple votació".

La professora danesa creu que "el referèndum és l'últim ressort quan la resta falla" i, en aquest sentit,  creu que "en Catalunyaa seria com el Brexit: un generador de conflictes i polarització social".

Marlene Wind considerra que "l'independentisme és populista i perillós" i critica que "utilitza la cultura per fundar el seu projecte polític en lloc del diàleg polític". "A la Iugoslàvia que es va desmembrar es van utilitzar arguments ètnics culturals, el principi del nosaltres contra ells", adverteix.

Finalment, afirma que "el referèndum de l'1-0 no va ser real ni per als separatistes, només mediàtic" i assenyala que la solució al procés sobiranista passa pel "diàleg" perquè "d'aquesta manera es desmunta l'estratègia victimista dels independentistes".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#6 alex, BCN, 15/05/2019 - 21:26

When asked whether referendums were a good idea, Michael Marsh, a political scientist at Trinity College Dublin, said, “The simple answer is almost never.”

YA VEN.

#5 FERRANOT, BARCELONA, 15/05/2019 - 14:00

Un reféndum siempre es susceptible de ser manipulado: la gente vota más que por razonamiento racional, por sensaciones que les han imbuido por agit prop o por adoctrinamiento: como en el Anchsluss. O como en el Brexit: ahora muchos ingleses se arreptienten de haber votado lo que votaron en su día. Y es que estos indepes mienten más que hablan.

#4 Barretina a rosca, Black hole, 15/05/2019 - 13:41

Hace unos días también fue entrevistada por El Confidencial por si a alguien le interesa, solo hay que buscar por internet.

#3 Tirant, Bcn, 15/05/2019 - 11:59

Resulta sorprenent el coneixement profund que té aquesta professora danesa, Marlene Wind, sobre la societat catalana i l'actual procés separatista. Ho demostra en el seu actual llibre "La tribalització d'Europa", editat per Espasa. El seu coneixement del país és molt més gran que el de la majoria dels catalans.

#2 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 15/05/2019 - 11:03

Pasa por el dialogo .... y por el que la hace la paga.