Publicitat
Societat · 22 de Setembre de 2009. 11:12h.

L'excés de velocitat va matar 6 turistes holandesos

L'autocar de Sant Pol anava a 73km/h en un tram de 40km/h

L'excés de velocitat va matar 6 turistes holandesos

L'autocar sinistrat

Els Mossos d’Esquadra han conclòs la investigació en relació a l’accident d’autocar que va tenir lloc el passat 31 de juliol a Sant Pol de Mar (Maresme). El balanç de l’accident va ser de 6 víctimes mortals, 30 ferits greus, 26 ferits lleus i 6 persones il·leses. La majoria eren turistes de nacionalitat holandesa. També hi havia també un grup de persones amb discapacitat.
 
Segons la seqüència dels fets que han pogut establir els mossos, just "en el moment en què el conductor agafa la sortida número 117 (Sant Pol de Mar, Sant Cebrià de Vallalta i Sant Iscle de Vallalta), l’autocar xoca amb la tanca metàl·lica esquerre, amb la posterior sortida de via i l’impacte amb arbres i talús del marge".

"En el recorregut final, l’autobús impacta amb una segona tanca metàl·lica i bolca sobre el seu lateral esquerre. En aquest punt, el bus, ja bolcat, envesteix un turisme, que circula correctament amb un únic ocupant pel ramal d’entrada a l’autopista. El conductor del turisme va resultar ferit lleu".
 
Segons ha establert la investigació policial, "el conductor, que va donar negatiu en la prova d’alcoholèmia, circulava al revolt de la sortida de l’autopista a 73 km/h i en el moment de l’impacte amb la primera tanca, a 67 km/h, en un tram de via limitat a 40 km/h". L’estudi de velocitat s’ha pogut realitzar "amb la inspecció del tacògraf digital, que estava correctament calibrat i sense irregularitats".
 
Dels 67 ocupants, 22 utilitzaven cinturó i 45 no en feien ús. Cap de les sis víctimes mortals el duia posat quan va tenir lloc l’impacte. La major lesivitat la van presentar els passatgers ubicats al pis superior, lateral esquerre de l’autobús, principalment els que viatjaven a la filera propera a les finestres i on anaven totes les persones que van perdre la vida.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat