Publicitat
Societat · 7 de Febrer de 2012. 22:05h.

L'exfiscal Mena titlla Fraga d"assassí"

També de "botxí de Grimau" i "mamarratxo de Palomares"

L'exfiscal Mena titlla Fraga d"assassí"

Mena, a l'esquerra, amb Armengou i Jiménez Villarejo, després de l'acte

L'exfiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), José María Mena, ha titllat Manuel Fraga de "botxí de Grimau" i "assasí de Vitòria", durant un acte de suport al jutge Garzón, imputat per investigar els crims de la dictadura de Franco.

"Com no ha de pensar aquest modest ciutadà en la pervivència del franquisme quan el ministre de Justícia i el president del Govern [estatal] acaben de declarar uns el seu mestre i uns altres el seu model al Fraga de Palomares, el mamarratxo de Palomares, tot sigui dit, el botxí de [Julián] Grimau, com acaba de dir Miquel [Caminal], l'assassí de Vitòria?"

"Fraga, diuen ells, va dur els franquistes, més o menys resignats, a conviure amb la democràcia, i era el seu mèrit. Jo més aviat crec que va portar la democràcia a conviure amb el franquisme encara no derrotat", ha remarcat.

Mena també ha comparat els jutges que investiguen Garzón, Varela i Marchena, amb el futbolista del Reial Madrid Pepe per no abstenir-se en les causes contra el magistrat querellat. "Us posaré un exemple. Això és com si Pepe, el trepitja-mans del Reial Madrid, al partit de tornada apareix com a àrbitre", ha afegit.

Durant l'acte, en què també hi han intervingut Miquel Caminal, catedràtic de Ciències Polítiques de la Universitat de Barcelona, i la periodista Montserrat Armengou, s'ha llegit un manifest on s'ha demanat l'"absolució de Garzón".

"Estem davant d'una persecució política i judicial contra el jutge que va tenir el coratge d'iniciar la instrucció sobre la trama de corrupció partidista Gürtel. També, contra un dels pocs jutges del poder judicial espanyol que ha gosat investigar els crims del franquisme i iniciar un procés sobre els desapareguts com a conseqüència de la repressió i extermini franquista", ha afegit Enric Pubill, l'encarregat de llegir el manifest, president de l'Associació d'Expresos Polítics de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Josep, Lleida, 08/02/2012 - 15:44

Justícia i espanyola son termes contradictoris.. D'altra banda, el fiscal socialista mena no té cap credibilitat, ja que igual que l'immensa majoria de jutges i fiscals son uns franquistes i genocides en potència, ell és un sociata de carnet i no diu res de les tortures de garzón o dels GAL..

#13 Salvador, Barcelona, 08/02/2012 - 12:34

Doncs trobo aquestes declaracions d'en Jose Maria Mena molt poc originals, perquè de tothom és conegut que en Fraga era un assassí.

#12 Santi, Mataró, 08/02/2012 - 09:08

Este Mena, fiscal en tiempos de Franco y de los que cambió la camisa con la transición, es otro titiritero más que busca oportunidades donde las dan a cualquiera, en la izquierda. Gracias a Fraga, hoy puede insultarlo impunemente y después de muerto. Que desfachatez, que poca clase y mala educación.

#11 LLUC, FISCAL ?, 08/02/2012 - 09:02

Doncs si era fiscal i tenia proves, perquè no el va denunciar a la policia ? Aquest comunista ressentit no té remei.

#10 Parsifal, Bcn, 08/02/2012 - 08:40

Exfiscal Mena, volem pensar q ha estat un oblit temporal, i en Carrillo?? I Paracuellos? Més de 6.000 persones van ser assassinades, 2.000 d' elles menors d' edat. Com el definim?