Publicitat
Societat · 8 de Setembre de 2009. 10:18h.

L'exportaveu de la PDD es dóna de baixa

Gerard Fernández acusa Elisenda Romeu de "vetar noms"

L'exportaveu de la PDD es dóna de baixa

Gerard Fernández, en un acte al Parlament

L'exportaveu de la Plataforma pel Dret a Decidir Gerard Fernández ha decidit donar-se de baixa de l'entitat. Fernández va tenir un paper rellevant durant la presidència de Mònica Sabata, però una candidatura propera a l'altre sector, encapçalat Elisenda Romeu, va assumir dissabte la direcció de la nova junta.

En una carta, Fernández justifica la seva decisió perquè "vaig apostar en el seu moment per la PDD per poder desenvolupar des de la societat civil una estratègia que ens fes avançar, com a país, cap a nous escenaris polítics" i considera que "’estratègia va funcionar, vam aconseguir dues manifestacions de les més importants que s’han vist mai en el nostre país, vam aconseguir marcar l’agenda política i, sobretot, vam col·locar el dret de decidir dins del panorama polític"

"Us imagineu fa uns anys CDC defensant el dret de decidir? Us imagineu fa uns anys sentir com en Mas, la Nebreda o el mateix Joan Ferran deien que votarien sí en un referèndum independentista?", continua. "Valoro com a molt positiva la feina feta a la PDD. Penso que l’estratègia política marcada, encara té recorregut", afegeix.

Però considera també que "l’eina (PDD) ja està esgotada, una PDD on el seu discurs, feina i estratègia ens hauria de portar a una socialització del sobiranisme i a una majoria social pel dret de decidir, ara per ara, i segons el meu parer, amb una majoria clara dins la PDD del ja anomenat “independentisme d’urgències” on la transversalitat no està situada en la societat catalana, si no en una part, no tota, de l’independentisme català".

En la seva opinió la Plataforma s'ha convertit en "una entitat o organització més de l’independentisme clàssic, situat dins un hàbitat on surten molts bolets, però tots de la mateixa espècie (Deumil.cat, SiP, Sobirania i Justícia...) Espero que algun dia tots aquests bolets s’unifiquin, però aquesta espècie és molt complicada, el voler ser més gran, més petita, més maca, més visible, els porta a corcar-se i finalment a desaparèixer".

"A més a més, esperava (ingenu jo) que després del suïcidi de la judicialització i el fet que el sector on jo treballava no féssim merder, ni públic ni intern, faria que és treballés amb vistes a una nova junta representativa de totes les sensibilitats, però ni això. Una nova junta ha estat escollida, després de vetar noms, de posicionar dins d’aquesta junta la mateixa gent del sector Romeu i, el pitjor de tot, situar com a president al teòricament mediador, ara president d’aquesta junta, quina hipocresia!"

"És per aquests motius -acaba- que penso donar-me de baixa en els propers dies. Jo seguiré treballant per la llibertat del meu país, com ho porto fent des de fa ja 25 anys i us encoratjo a tots vosaltres a seguir lluitant i treballant sigui dins la PDD o en altres llocs".

Llegir carta

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 Mònica, Reus, 08/09/2009 - 16:23

Molt bo el símil dels bolets. Gerard tens molta raó amb el que dius. Quina pena de PDD i de país, que no reconeguem la gent que val. La teva carta reflexa molt bé el problema des d'una perspectiva política.

#20 Montse, Cardona, 08/09/2009 - 15:58

Si senyor, amb dos collons, les coses pel seu nom. Tens tota la raó Gerard.

#19 Pedro, Mataró, 08/09/2009 - 15:39

Este era el único que valía un poco.

#18 Manel, Girona, 08/09/2009 - 15:37

Prou has aguntat Gerard, hi ha molta xusma en aquesta PDD, mala gent. Felicitats per la feina feta.

#17 Patrícia, Torelló, 08/09/2009 - 15:11

Gerard, gràcies per la teva feina. És una llàstima que la PDD acabi així, però estic completament d'acord amb el que dius a la carta. No deixis de treballar pel país.