Publicitat
Societat · 14 de Febrer de 2012. 15:15h.

L'exsecretari general de l'ACM va contractar la seva pròpia empresa

Va facturar a l'Associació Catalana de Municipis quasi un milió d'euros

L'exsecretari general de l'ACM va contractar la seva pròpia empresa

Esteve i Matas, en una imatge d'arxiu

El coordinador general de la Diputació, Josep Maria Matas, ha presentat la seva renúncia al càrrec davant el president d'aquesta institució; una renúncia que Salvador Esteve no ha acceptat després d'escoltar les seves explicacions.

La dimissió de Matas arribava després que El País publiqués que va facturar gairebé un milió d'euros a l'Associació Catalana de Municipis a través de la seva empresa quan ocuapava el càrrec de secretari general d'aquest organisme.
 
Esteve va presidir l'ACM entre 2007 i 2011, els quatre darrers anys en què es va produïr la facturació, que es va iniciar el 2003. En deixar la presidència de l'ACM, Esteve va contractar Mats com a càrrec de confiança a la Diputació, tasca per la qual cobra 108.000 euros bruts anuals.

Segons Matas "les informacions publicades avui per un mitjà de comunicació, que posen en dubte la meva honorabilitat, no vull que afectin en cap cas aquesta corporació". Matas ha aclarit que l'existència d'aquesta empresa figura en el registre d'interessos de la Diputació i ha afegit que en cap cas no s'ha comès cap irregularitat.

Per la seva banda, l’Associació Catalana de Municipis, mitjançant un comunicat, no ha desmentit els fets publicats pel diari i ha reconegut "l’empresa Parés i Solé S.L, com una de les empreses proveïdores de serveis entre els centenars de proveïdors que l’ACM ha tingut en els darrers anys". 

"Algunes de les persones que apareixen citades a l’article, han tingut relació contractual amb l’entitat en el desenvolupament normal de la seva activitat professional. Les relacions que ha tingut l’ACM amb aquesta societat mercantil s’adeqüen a la legalitat", han matisat.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Mateu, Torrelles, 16/02/2012 - 20:32

Ja, i el Sr. Esteve, tan digne ell, no sabia res... i per això se'l va endur de l'ACM a la Dipu, oi? Socarrim! Llàstima, amb la cara de bon jan que fa...

#9 Ramon, Barcelona, 15/02/2012 - 17:39

Curiós, com a mínim, que les sigles CiU, (i encara menys PPciu) apareguin per cap lloc de la notícia quan, tots dos, tant Josep Maria Matas com Salvador Esteve, són membres molt destacats de Conveniència i Unificació.

#8 Joan Pedrerol, BCN, 15/02/2012 - 17:01

Que gran "gestor", 1 milió d'euros sense tenir treballadors. Fer-se ric amb la feina dels altres mentres vius com un nou ric. Poca -vergonya!!!!
Fora de qualsevol institució pública!

#7 Elisenda, Barcelona, 15/02/2012 - 11:34

A la Diputacio de Barcelona fa pudor de xorisso de Vic!

#6 Roger, Cornellà, 15/02/2012 - 09:44

Quina vergonya!!!. Dimissió immediata d'aquests senyors, judici i a la preso. Ja sé que s'ha de suposar la inocència però això fa una pudor que no s'aguanta i aquests senyors no pot ser que maneguin diners públics.