Publicitat
Societat · 19 de Juliol de 2012. 09:23h.

L'extresorer de CDC va dir que el 'cas Palau' era "un muntatge"

El portaveu de CiU al Parlament va afirmar que era una "barbaritat"

L'extresorer de CDC va dir que el 'cas Palau' era "un muntatge"

Daniel Osàcar

Daniel Osàcar, extresorer de CDC i antic administrador de la Fundació Trias Fargas, vinculada al mateix partit, va assegurar al Parlament que CDC no va rebre comissions de Ferrovial a canvi d'adjudicació d'obra pública utilitzant al Palau de la Música com a intermediari. Osàcar va dir fa dos anys que qualsevol tipus de vinculació en aquesta direcció era "un muntatge". No obstant això, sis mesos més tard presentaria la seva dimissió al·legant "motius personals"-que Artur Mas va acceptar-, i després seria imputat en la causa.

En una compareixença al Parlament el 5 de juliol de 2010, en la comissió d'investigació que es va obrir per analitzar l'espoliació del Palau de la Música, el diputat d'ERC Pere Bosch interrogar va Osàcar sobre el presumpte pagament de comissions de Ferrovial a CDC a través del Palau de la Música, a canvi d'adjudicació d'obra pública. Osàcar li va respondre que "un muntatge com el que vostès volen plantejar a través del Palau de la Música és tan absurd i tan rocambolesc que, perdonin, però és un insult a la intel·ligència". Aquest "muntatge" és el que assegura el jutge instructor, Josep Maria Pijuan, que realment va succeir al Palau de la Música, motiu pel qual ahir va ordenar a CDC el pagament d'una fiança de 3 milions d'euros en concepte de responsable civil en considerar que existeixen "indicis" que la formació sí que va rebre diners de Ferrovial d'aquesta manera encadenada, en l'època en què Fèlix Millet i Jordi Montull dirigien la institució musical.

Osàcar va lamentar llavors que les informacions que havien aparegut fins ara en els mitjans de comunicació suposaven un "irreparable dany a la meva honorabilitat i reputació", ja que en la documentació confiscada al Palau de la Música apareixia el nom d'un tal 'Daniel' com a destinatari de substancioses quantitats de diners.

El diputat de CiU Jordi Turull li va preguntar per la mateixa qüestió, encara que amb molta més suavitat que Bosch, i considerant així que la mateixa teoria era una "barbaritat". Concretament, li va preguntar "si vostè té constància, i si ha participat directament o indirecta en el desviament de diners per comissions d'obra pública del Palau de la Música per al finançament irregular de CDC o de la Fundació Trias Fargas". Osàcar li va respondre contundent "ni en tinc constància ni he participat en cap d'aquestes situacions".

En el seu acte d'ahir, el jutge Pijuan afirma que "resulten indicis que CDC va rebre fons de l'Associació Orfeó Català mitjançant lliuraments opaques de diners en efectiu realitzades durant el període 2002-2008 pels imputats Fèlix Millet i Jordi Montull, amb la col·laboració de la imputada Gemma Montull, a Carles Torrent ja Daniel Osàcar com a responsables de finances ", explica. Aquests lliuraments de diners van ser d'un import total de 2.314.495,21 euros, afirma el jutge, dels quals 570.961,63 van ser rebuts per Carles Torrent i 1.743.533,58 per l'imputat Daniel Osàcar, "sent la destinació final CDC , o bé directament la Fundació Trias Fargas ".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Kropotkin, Vic, 21/07/2012 - 20:03

Si, son los tipicos españolistas radicales que odian a Cataluña y envidian a los nacionalistas por ser jovenes, ricos y guapos, como Cristiano Ronaldo. Pasó lo mismo con Hitler, le acusaron injustamente de exterminar judios.

#7 Terraxa, Terrassa, 19/07/2012 - 15:34

Té raó, el cas Palau és un muntatge... per a finançar ilegalment CDC amb comissions de les constructores.
Aquest és el muntatge.
Almenys el que es veu.
Gratant, segur que encara esquitxa més gent.

#6 Ramon, CiUtat de la Justícia Molt Endarrerida, 19/07/2012 - 13:48

Osàcar té tota la raó: mira si era bo, el "muntatge" que han trigat 32 anys a descobrir-los.

#6.1 Ignorant, Barcelona, 19/07/2012 - 14:34

I 32 anys més tardaran en dir que sí...que són culpables però...ha prescrit!

#5 Cas Palau, Bcn, 19/07/2012 - 13:23

Daniel, "el travieso".

#4 jajajjaaaaa, Barcelona, 19/07/2012 - 12:56

te rao va ser una barbaritat, convergent