Publicitat

Mossos i policies denuncien Oriol Mitjà a fiscalia

L'heroi caigut

El Sindicat Unificat de Policies (SUP) i el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) han denunciat al científic Oriol Mitjà davant de Fiscalia després d'afirmar aquest que "els policies i els criminals tenen la mateixa freqüència d'algunes alteracions genètiques que predisposen a la violència (com la síndrome XYY, supermascle)”.

"Les afirmacions del senyor Mitjà són més pròpies de l'antic règim nazi que d'un ciutadà espanyol de segle XXI, són moralment reprovables, però a més poden ser constitutives d'un delicte contra l'honor de tots els policies", apunten. "En concret, segons els serveis jurídics del SUP, ens trobem davant d'un possible delicte de calúmnies i injúries que fa servir un seguit de disbarats i arguments falsos sabent que ho són".

"Exigim al senyor Mitjà una rectificació immediata i pública. Els policies no som violents. Utilitzem la força que ens atorga l'Estat de forma proporcional per protegir els ciutadans. També per protegir el senyor Mitjà i a tots els que l’esperonen, tot i que desitgem que mai es vegin en aquesta situació", sentencien. "El SUP no tolerarà un nou atac de l'àmbit independentista", remarquen. També acusen el científic de "deliri independentista".

L'SPC, per la seva banda, considera que és "del tot inadmissible" la afirmació de Mitjà i per aquest motiu s'han sumat a la denúncia presentada per Moviment Contra la Intolerància "per motius d'estigmatització, discriminació i discurs d'odi cap als/les membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat".

EL sindicat de Mossos també ha demanat al conseller d'Interior, Miquel Sàmper, que "defensi als mossos amb quelcom més que bones paraules i que doni les instruccions oportunes al gabinet jurídic del Departament d'Interior que encapçala a què adoptin mesures".

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#29 Chris, Lleida (RIP Cataluña), 20/04/2021 - 07:21

Puede ser una trampa de los suyos para deshacerse de el
No se si son ellos mismos quienes preparan el texto, lo que parece es que Oriol ha estado incomodando a algunos procesistas de altas esferas con su actitud de días atrás, o ha dicho algo que no gustó, como Cuevillas.

Les creo capaces de cualquier cosa, a la Cosa Nostra

#28 JM, Barcelona, 19/04/2021 - 21:53

Lo del bache en el ADN es algo que me suena... ¿dónde lo habré oído yo antes?

#27 Fèlix, Santa Maria de Besora, 19/04/2021 - 18:37

¿Cómo se le ocurre decir algo así? Ni que a través de sus delirantes ecuaciones llegase a esa conclusión, eso jamás se debe decir en público.
¿Qué se ha hecho del sentido común de los catalanes?
El que hinchado de vanidad, se tenía por el Pasteur de la Republiqueta ha terminado siendo lo más parecido a un Profesor Bacterio de carne y hueso

#26 Vicenç Pardal, Villagüevo, 19/04/2021 - 15:28

Puix no sé per què tant d´enrenou...és com el sentit innat del ritme dels afroamericans,si mireu una pel.lícula del Tarzán es pot veure clarament.

#25 iñigo, Palma, 19/04/2021 - 14:57

Bueno los Catalanes racistas hispanófobos ya tienen a su propio Mengele del que hacer gala por el mundo. Venga seguid así que cada día que pasa esta a tocar....