Publicitat
Societat · 21 d'Octubre de 2019. 21:07h.

L’home que va enfonsar Dolors Bassa

La declaració del lider d’USTEC va ser determinant en la sentència en admetre que es volia “dificultar notablement les ordres del TSJC”

L’home que va enfonsar Dolors Bassa

Ramon Font

La sentència del procés troba determinant el testimoni que va oferir el líder del sindicat USTEC-STES, Ramon Font, per condemnar l'exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, a 12 anys de presó per sedició i malversació. El Suprem s’acull a la declaració del líder sindical per concloure que les escoles es van ocupar per “impedir el seu tancament el dia 1 d'octubre”.

El tribunal afirma que Bassa va cedir l’ús de centres educatius per a les jornades Escoles Obertes per “evitar o, si més no, dificultar notablement el compliment de les ordres del Tribunal Superior de Justícia sobre el tancament dels centres de votació el dia 1 d'octubre. Així ho va afirmar en l'acte del judici un dels seus convocants, el testimoni D. Ramon Font Nuñez”, afirma la sentència.

“El testimoni D. Ramon Font -sindicalista de l'ensenyament que no dissimula seu grat en relació a aquesta iniciativa-, va manifestar que estimava obvi que amb això el que es perseguia era fer possible la disponibilitat de centres per poder dur a terme la mobilització de ciutadans emetent un vot en allò que s'afirmava que era un referèndum per decidir sobre la independència”, destaca la sentència del Suprem.

La declaració de Font afecta especialment Bassa ja que el Suprem considera que l'exconsellera “va tenir una intervenció decisiva de cara a garantir la seva disponibilitat per al referèndum”. La sentència també destaca que l'extitular de Treball “es va apropiar la competència de tots els directors responsables dels centres afectats”.

Font s'ha mostrat partidari del referèndum a diferents actes públics i entrevistes a TV3. De fet, el líder d'USTEC-STES va ser un dels que va participar el 28 de setembre de 2017 a un acte en el qual més de 700 directors de col·legis van lliurar, un per un, les claus del seu centre al llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per celebrar l'1-O.

Ramon Font, el segon per l'esquerra, en l'acte de lliurament de les claus dels centres a Puigdemont

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Torrat, Masanet de Billets, 23/10/2019 - 10:06

Creo que no se debiera señalar, no periodísticamente, a un “causante” de la incriminazación de los políticos presos. Podría afectar a la integridad o causar momentos difíciles a quien colabora con la justicia. Están muy radicalizados y son peligrosos.

#8 Al loro, Barcelona, 22/10/2019 - 15:52

Quina mania en escriure que la Dolors Bassa era consellera d'ensenyament! Era consellera de treball i afers socials. Una mica més de cura a l'hora de redactar les noticies. Manca de credibilitat

#7 Rosalia, Barcelona, 22/10/2019 - 09:33

La sentencia ha estat d'una moderació insultant. Tota la banda del pastisser-boig i tot el reducte infecte en que van convertir la Degene formen part d'un acte de rebelió consumada i absoluta i la tal Bassa era un encaix imprescindible per rematar la insurrecció. Ara el que toca es mà dura i que compleixin integrament les penes.

#6 Ni un metro de cancha , Bcn, 22/10/2019 - 00:11

A la mierda. NI UN PUTO METRO DE CANCHA A ESTA GENTUZA

#5 Voteu a Ciutadans--Ciudadanos, Bcn, 21/10/2019 - 23:45

Voteu a Ciutadans-Ciudadanos