Publicitat
Societat · 8 d'Octubre de 2009. 12:24h.

L'incansable Emiliano Revilla

L'empresari segrestat per ETA durant vuit mesos dinamitza la seva localitat nativa

L'incansable Emiliano Revilla

Emiliano Revilla, i la seva família, després del segrest d'ETA

Emiliano Revilla ja ha fet 80 anys, però segueix sent un dels impulsors econòmics de la terra que el va veure néixer: Ólvega, a la província de Sòria. El seu nom va sortir a les primeres pàgines dels diaris el 24 de febrer de 1988 quan ETA el va segrestar. Revilla era el fundador d'una fàbrica d'embotits. Després de 249 dies de cautiveri, Revilla va ser alliberat.

Vint anys després, l'empresari castellà segueix amb la seva activitat. Actualment és regidor d'Hisenda, Pressupostos, Patrimoni, Especial de Comptes, Promoció i Desenvolupament Econòmic, a més de tinent d'alcalde, d'Ólvega. Sogre del periodista de TVE Jesús Álvarez, Revilla ha impulsat obres com el Centre de Salut i ha afavorit la instal·lació d'empreses al seu poble, com ara Levi Strauss.

A començaments de setembre, i impulsada des de l'ajuntament, Ólvega va tornar a sortir als diaris, en aquest cas per publicitar amb suplements especials el seu polígon industrial. Amb el lema ahora Ólvega, la iniciativa de Revilla destaca les possibilitats industrials de la població soriana. Es destaca la situació del poble, "situat en un lloc estratègic, tant a nivell geogràfic com de comunicació". "Ólvega és ja un punt logístic amb un important centre empresarial i ho serà encara més quan es completin, en els propers tres anys, les autovies que connectaran" aquesta vila fins i tot amb Catalunya, a través d'una nova autovia amb naixement a Saragossa.

El polígon que pretén impulsar Revilla disposa d'un milió de metres quadrats. La inversió industrial ha passat de ser d'uns 14 milions d'euros al 2002 a prop de 100 al 2010. L'Ajuntament dóna suport de forma decidida a la implantació d'empreses, facilitant sòl industrial a un preu assequible. Ólvega dóna treball a 2.584 persones.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#13 Agustí, Manresa, 09/10/2009 - 09:03

En un dinar a Valladolid, una noia em diu \\\\\\\"pero tu eres catalan, catalan\\\\\\\". Dic, \\\\\\\"sí, catalan de padres catalanes\\\\\\\". I em diu \\\\\\\"pues no lo parece, se te ve buen chico\\\\\\\".

#12 red, sdf, 09/10/2009 - 00:53

puxa envidia......

#11 Romario, La pica d estats, 08/10/2009 - 18:31

Mejor que vengan los se Sora y Segovia a catalunya que conoceran a gente mucho mejor.

#10 Joan, Baix Llobregat, 08/10/2009 - 18:18

Espanya tracta Catalunya com terra conquerida, per això considera que no tenim dret a ser diferents ni res que s´hi assembli, però per altra banda Espanya vol presumir de demòcrata, tot i que una cosa no lliga amb l´altra.

#10.1 pedro, Londres, 01/09/2013 - 19:30

Se nota a la legua que te han sorbido el seso en clase de historia. ¡Qué lástima!.

#9 Joan, Baix Llobregat, 08/10/2009 - 18:16

No pots establir cap raonament, perquè si els vols parlar de Catalunya i els catalans aleshores et diuen que no els atabalis, que això no els importa. I sempre acaben igual: sóis españoles y deberíais hablar en castellano.