Publicitat
Societat · 20 d'Octubre de 2011. 17:27h.

L'Incasòl ven edificis de protecció oficial

"Està començant la privatització de l'habitatge social a Catalunya", segons ERC

L'Incasòl ven edificis de protecció oficial

El diputat d'Esquerra, Pere Aragonès, al Parlament, en una foto d'arxiu

L'Institut Català del Sòl (Incasòl) ha iniciat el procés de venda de cinc edificis d'habitatges amb protecció oficial en règim de lloguer als municips d'Alella, el Masnou i Teià. Aquests cinc edificis tenen arrendataris visquent-hi.

Segons ha indicat l'empresa pública, "els futurs adquirents d’aquestes promocions es subrogaran en la posició de l’INCASÒL com a nou propietari de la totalitat de l’immoble, mantenint els contractes d’arrendament existents i les seves condicions".

"Els nous propietaris s’obliguen a gestionar els lloguers així com les renovacions i els nous contractes d’acord amb condicions fixades en la normativa a la que estan acollides. Aquestes promocions continuaran sent de lloguer i amb els preus i condicions de la protecció oficial durant tot el termini de la qualificació tal i com es regula en els plans d’habitatge", han afegit.

Per la seva banda, Esquerra ha denunciat que l'"Incasòl està començant la privatització de l'habitatge social a Catalunya". Segons el diputat Pere Aragonès, "el problema serà per als futurs llogaters, ja que les condicions per accedir a un habitatge de propietat pública no són les mateixes que per a un de propietat privada".

Al parer de l'electe republicà, alguns ajuntaments ja han rebut comunicació del Govern informant que les promocions d'habitatges de lloguer social es comercialitzen i poden ser adquirides per empreses privades o fons d'inversió.

"L'Incasòl està obrint la porta a la privatització de l'habitatge social a Catalunya d’uns pisos molts dels quals s’han construït en terrenys cedits gratuïtament pels ajuntaments, i ara el Govern s'ho vol vendre", ha remarcat. Aragonès ha afegit que és "un error i més quan s'han construït amb diners del contribuent i amb la cessió gratuïta de terrenys per part dels ajuntaments".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#5 Chewbacca, Barcelona, 21/10/2011 - 10:15

I la pregunta és, qui comprarà aquest edificis que no valen ni un duro? Els vendran a preu de saldo a algun promotor privat per després quan vingui el PP i torni la burbuja 2.0 tornar a fer negoci amb la seva venda?

Paradeta INCASOL a Alella, ! AL RICO LADRILLO !

#4 Francesc de paula, Barcelona, 20/10/2011 - 23:39

Muy fácil, amigo kimet, se los han gastado para mantener prestaciones como la sanidad o el pirmi, cuando caían los ingresos por la crisis provocada por la especulación, que no vota precisamente a estos partidos

#3 Francesc de Paula, Barcelona, 20/10/2011 - 23:37

Kimet, pues muy fàcil, amigo, se lo han gastado para mantener prestaciones como la sanidad o el pirmi, mientras estaba estallando la crisis provocada por los especuladores, que por cierto no votan precisamente a estos partidos

#2 Pedro, Teia, 20/10/2011 - 20:57

Vivo justo al lado de uno de los edificios, estan nuevo, se acabaron de construir hace menos de un año.
Me parece escandaloso e ilegal vender un bloque que es en parte mio, ya que mi ayuntamiento ha cedido el terreno para la edificacion que se ha pagado con mi dinero, para que los jovenes puedan viv

#2.1 kimet, bcn, 20/10/2011 - 22:31

Pues te vas a la calle Nicaragua o a la puerta de ICV y les preguntas porque se han gastado dinero que NO tenian. Si no debiesemos hasta los calzoncillos no haria falta dinero para pagarlos.

#2.2 jajajjaaaaaaaa, Barcelona, 21/10/2011 - 14:18

Kimet , no acaabmos de ller bien, mira la deuda que dejo Pujol a Maragall....18000 millones y 20000 apalabrados de ellos 1000 para TELERES......deja de leer el AVUI hombre.......el ddinero se gasta en politicas sociales claro tu necesitas de otra ayuda, asanitaria...cuidado porque tambien recortais

#2.3 jajajjajaaaaa, barcelona, 21/10/2011 - 14:21

la caverna conveniente gestoria unio y pepelandia se venderan hasta los cadaveres.......luego dirn que no habia dinero...pero es para alimentar a las huestes sooberanistas de fin de semana, mientras van rebajando impuestos a los colegas

#1 mxk, mataró, 20/10/2011 - 19:07

Axo si k es greu! La gent protesta i ells segueixen am el mateix, es fan pisos mes barats x cessions d terrenys i facilitats fiscals i ells ho venen als fons d real estate mntres segueixen fotent fora al carrer a la gent. Fent Pais!